Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Aku x dapat update blog selama sebulan!

Assalamualaikum

Kepada pelawat2 dan peminat2 kelakargila dan member2 bisnes aku memohon berjuta2 kemaafan disebabkan xdapat update blog kelakargila. Ini disebabkan aku terpaksa menjalani Kursus di Negeri Sembilan selama sebulan. So korang jaga diri baik2 ok.

Blog - blog jugak kerja mesti diutamakan,  aku nie kerja makan gaji je, duit online pun buat jugak...hehe tu wajib sbb dapat juga cover2 bil2 yang banyak terutamnya bil elektrik rumah tu melambung2...adolaaa..

Akhirnya, emm aku nie baru balik kedah nie penat la drive 5 jam aku nak rehat puas2 ..esok pun ade 1 hari lagi aku free..lepas tu 30/6/10 kena pi kursus la aku.Ati nie berat sangat nak pergi tp tu la dinamakan pengorbanan. Korang xtau kursus aku mcm mana memerlukan fizikal dan mental yang kuat baru bleh kesana. Baru je buat medical checkup. Alhamdulilah semuanya ok.

Ok lah, jumpa korang sebulan lg ok, Bye!

Macam Mana Nak Pasang Add Me Facebook (FB)

Ok Disini aku nak buat skit tutorial ringkas tentang add me Facebook, sbb ramai pakai facebook tapi diorang tak pandai letak diorang punya fb kat blog or website, aku nie bukan suka sangat menulis2 nie sebenarnya..so aku pendekkan je la.

pertama korang klik kat profile korang


lepas tu nnt keluar la id korang copy dan paste je


nie code yang perlu perlu anda sambung dengan id korang : -

http://www.facebook.com/addfriend.php?id=yourID
nie contoh code facebook aku ler..kalau nak add ...add je la aku kekekeke

http://www.facebook.com/addfriend.php?id=634411919
 nie contoh button yang comel..korang letak la ayat korang sendiri, aku pun pelik template aku nie bila aku tekan quote tu x menjadi la, pandai2 la korang buat button ok. Kalau xnak buat buton letak ler gambar ke ape2..dan yang penting letak code atas tu ok...Good luck! 


button aku akan jadi macam nie ...

Mari Belajar Bahasa Jepun

01. Yang pemarah – KEIJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat – SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu – KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi – NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues – APO NADIKATO

06. Yang suka belajar – ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau – WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur – ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai – HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua – TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini – SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit – SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab – AYUMI CIPUTBABI

15. Yang suka BERSUMPAH – SAIIFOOL BAUKARI

perkataan ataupun nama yang terdapat di atas tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. Kalau ada pun hanya kebetulan sahaja.

Kenapa Perempuan Melayu Sering Dirasuk

Kes ini berlaku betul diruang pelajar perempuan membasuh kain. Berlaku diasrama puteri. Kebanyakan yang terkena rasukan adalah gadis melayu dan tidak pernah ada kes berlaku pada pelajar kaum Cina dan India. Di mana salah nya...

Kita ikuti percakapan antara bomoh melayu dan syaitan.

Kes histeria di sekolah kat BSB... ..Misteri di Asrama Puteri terjawap!

Suatu hari, ada seorang ketua bomoh yang begitu berani hendak berjumpa dengan sekumpulan jin yang berlegar2 di asrama hinggakan mereka merasuk sebilangan pelajar di sek itu. Ketika sampai di sebuah bilik, ketua bomoh pun membaca sejenis mantera. Selepas membaca mantera, ketua bomoh pun memanggil ketua jin itu. Lalu ketua jin itu pun datang dengan menunjukkan wajah rupanya yang begitu hodoh dan jijik. Hinggakan ketua bomoh yang begitu berpengalaman itu pun hampir2 pengsan dibuatnya!

Hinggakan mayat reput pun lebih baik dari wajah si ketua jin itu!!! Tapi si ketua bomoh tetap kuatkan semangatnya yang jitu. Lalu si ketua bomoh pun bertanya dengan kuat dan nyaring, menampakkan semangatnya yang tidak kendur walaupun terlihat sesuatu yang begitu menakutkan itu.

"Mengapa kau rasuk pelajar sekolah di sini hah? Jawap!!!" Kenapa gadis Melayu jadi sasaran kau wahai syaitan yang direjam???"
Dengan menarik nafas panjang, si ketua jin pun menjawab... "Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan Tak Menarik Hati, Tiada Memikat", "Kalaulah Memang, Tak Mungkin Aku Tertarik, Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK... " "Aduhai... (korang nyanyi la sendiri smp abis) hahahaha...

Bukti Pembayaran Ke-2 Duit Dari Redtaggy

 Warning: Lupakan hasrat korang nak sertai redtaggy sbb redtaggy dah bungkus! Topik ini dah lama dan tidak releven lagi, Tq!

Jeng jeng jeng aku dapat duit lagi...so korang tgk ler 21/05/10....nie bukan tipu punya...nie kali ke-2  dh aku terima bayaran..update terbaru bayaran akan diterima setiap 10 hari sahaja. 10 hari tu termasuk hari cuti ..sabtu dan ahad..so jadinya 10 hari tepat2 la kita dpt payment.


kalau korang terlepas topik2 lama korang bleh rujuk disini :-

Redtaggy part 1 and Redtaggy part 2 

ok ler kalau sape rase nak mencuba tu bleh mencuba, baca betul2 apa yang dia tulis kat website rasanya x perlu korang tnya aku banyak2...


Cara nak register klik Kat Purchase Form


1) INTRODUCER REF. NO letak no : 0133


2)Tag parcel korang select : 1


lain2 korang isi mcm biasa...isi kaler ijau  shj ok, lepas tu korang submit la.Dah keluar maklumat untuk korang bayar korang simpan elok2, print screen kan dan save gambar dulu...sebab dia xkan kasi dh kalau korang tutup. Dah bayar jangan lupa sms ke no yang dia kasi..Sms tu penting!

nnt bila dh dapat payment korang isi borang repeat dan bayar mcm biasa..bornag repeat ada kat purchase form..ape2 x paham ym aku: blitz5755

Gambar Siapa ni?

Seorang wanita telah mengajak teman lelakinya ke rumahnya supaya dapat berdua-duaan di malam minggu. Jadi teman lelakinya bersetuju. Tau-tau sajalah apa yang dia orang buat di malam minggu tu berdua-duaan di dalam bilik wanita tu….. kira malam minggu tu milik dia oranglah. Selepas selesai melakukan adengan yang dicensoredkan, si lelaki ni pun berehat sambil mengambil rokoknya tapi mancis takder.

Bertanyalah si lelaki ni kepada teman wanitanya; "Darling! ada mancis tak?". Ada kat dalam laci sebelah katil tu", jawab si wanita tu. Masa buka laci tu,terpandanglah si lelaki tu sebuah potret lelaki di dalam laci tu. Bertanyalah si lelaki tu pada teman wanitanya; "Gambar siapa ni yang? Gambar suami sayang ker? "Bukan" jawab si wanita tu. "Kalau bukan gambar suami sayang, gambar tunang sayang ker?", "Bukan jugak" jawab wanita tu lagi. "Kalau bukan jugak, habis gambar ni gambar siapa?" tanya si lelaki tu untuk mendapat penjelasan lanjut "Yanggg! Gambar tu adalah gambar saya sebelum saya menjalani pembedahan jantina" jawab si wanita tu dengan penuh manja.

AAAaaaawwWW !!

Hari - hari mau & Harimau

Ali sedang bersiar-siar dibandar. Tiba-tiba dia terpandang sahabatnya,Abu, yang telah sekian lama tidak ditemuinya.

Ali :dah 5 tahun kita tak jumpa.Apasal aku tengok engkau kurus sangat?

Abu : Mana tak nya .Isteri aku tu garang sangat. macam harimau

Abu : Eh aku tengok engkau pun kurus cam aku juga .Apasal?

Ali : Isteri aku tu lagi garang, hari hari mau !

Zinedine Zidane Dan Nenek Tua

Keesokan hari setelah piala dunia berakhir, zidane yang dikenal sebagai kapten dari pasukan Perancis, merasa malu kerana telah gagal memberikan kemenangan kepada negaranya.


Zidane ingin keluar rumah, tapi dia malu dilihat orang ramai. Maka menyamarlah dia dengan menggunakan pakaian perempuan dan make up. Tidak jauh dia keluar rumah, ada seorang nenek memanggil, "Zidane!!!kesini!!!"


Dia merasa malu, kerana penyamarannya sudah terbongkar. Dia segera berlari kembali ke rumah dan mengganti tema penyamarannya.


Kali ini dia keluar dengan menggunakan pakaian koboi dengan topi dan kacamata hitam. Sekali lagi tidak jauh dari rumah, dia dipanggil adengan nenek yang sama, katanya "Zidane!!!mau kemana??sini dulu bro.."(Dalam bahasa prancis)
Zidane yang lagi-lagi terbongkar penyamarannya, dengan kecewa dan segera berlari menuju rumah.


Kemudian dia mengganti tema penyamarannya. Kali ini dia menggunakan pakaian badut dengan make-up khas ala badut dan hidung khas badut.


Dia keluar rumah, dan tidak jauh dari rumahnya, dia bertemu dengan nenek yang sama, dan nenek itu memanggilnya, "Zidane!!!". Dengan perasaan kecewa karena berkali-kali penyamarannya terbongkar oleh nenek itu, dia datang menghampiri nenek itu. Dengan nada agak kesal dan geram, Zidane berkata kepada nenek itu dengan bahasa Prancis, "mau nenek apa ha??dari tadi panggil-panggil terus.." Kemudian nenek itu menjawab dengan suara agak berbisik, "ini aku, Bartez. Aku juga lagi menyamar, jangan bising-bising ya.."

Berhati-hatilah Ketika Memandu

Sebuah kisah yang menarik untuk dikongsi bersama. Semoga mendapat iktibar..

Suatu Hari.......
Dari kejauhan, lampu lalulintas di satu persimpangan itu masih menyala hijau.
Harun segera menekan pedal minyak kenderaannya. Dia tak mau terlambat.
Apalagi ia tahu penempatan di situ cukup padat sehingga lampu merah biasanya menyala cukup lama.
Kebetulan jalan di depannya agak lengang. Lampu berganti kuning.
Hati Harun berdebar berharap semoga ia boleh melepasi lampu hijau itu dengan segera.
Tiga meter sebelum garis jalan, lampu merah menyala. Harun bimbang, haruskah ia berhenti atau terus saja.
"Ah, takkan nak brake mendadak," fikirnya sambil terus memandu laju.

Priiiiiiiiiiiiiiit! Di seberang jalan seorang pegawai polis melambaikan tangan memintanya berhenti.
Harun menepikan kenderaannya agak jauh sambil mengumpat dalam hati.
Dari cermin pandang sisi ia melihat pegawai polis itu. Wajahnya tak terlalu asing baginya.

Jamal rupanya! Sahabat baiknya semasa di sekolah menengah dulu. Hati Harun agak lega.
Dia cepat cepat keluar sambil melambai mesra.

"Pekabo, Jamal! Lamanya tak jumpa...last jumpa masa aku kawen dulu"
"Aku baik je." Tanpa senyum.
"Alahai...aku ndak cepat nih. Bini aku dah lama menunggu di rumah."
"Oh ye ke?" Nampaknya Jamal ragu.
"Ye la Mal, hari ini bini aku punya birthday. Dia dan anak-anak sudah menyiapkan semuanya. Tentu aku tidak boleh terlambat, kawan-kawannya pun sedang menunggu "
"Aku paham. Tapi, sebenarnya aku dah lama peratikan kau...selalu sgt kau langgar lampu merah di persimpangan ini."

Harun mesti ganti strategi.
"Jadi, kau nak menyaman aku ker? Tapi tadi aku tidak melanggar lampu merah.
Sewaktu aku jalan lampu kuning masih menyala." Berdusta sedikit boleh melancarkan keadaan fikir Harun.
"Ok. Sebenarnya aku nampak jelas. Tolong keluarkan lesen dan kad pengenalan."

Dengan kesal Harun menyerahkan lesen dan kad pengenalan lalu masuk ke dalam kenderaan dan menutup kaca tingkapnya.
Sementara itu Jamal menulis sesuatu di buku catatannya. Beberapa saat kemudian Jamal mengetuk kaca tingkap kereta harun.
Harun memandang wajah Jamal dengan penuh kecewa. Diturunkan tingkap sedikit saja.

"Ah, satu inci cukup untuk memasukkan surat saman." Fikir Harun. Tanpa berkata-kata Jamal terus kembali ke tempat dia bertugas.
Harun mengambil surat saman yang diselitkan Jamal.
Tapi, hei apa ini. Ternyata lesen memandu dan ic dikembalikan bersama sebuah nota.
Kenapa ia tidak menyaman aku. Lalu nota ini apa? Semacam gurauan atau apa?
Tergesa-gesa Harun membuka dan membaca nota yang berisi tulisan tangan Jamal.

------------ --------- --------- --------

"Harun...
Kau tahu kan aku dulu ada seorang anak perempuan dan seorang isteri yang cantik. Sayang, mereka sudah meninggal dunia.
Dilanggar pemandu yang tidak memperdulikan lampu merah dipersimpangan ini. Pemandu itu dihukum penjara selama 3 bulan.
Sekarang pemandu itu bebas bertemu isteri dan memeluk ketiga2 anaknya lagi. Sedangkan anak dan isteriku sudah tiada.
Hari ini aku sendirian menyesali peristiwa itu. Yang pergi tidak akan kembali lagi. Beberapa kali aku cuba memaafkan pemandu itu tetapi sangat sukar.
Begitu juga kali ini bila sahabatku sendiri memandu seperti pemandu itu. Aku kecewa teramat sgt.
Berhati-hatilah ketika memandu Run" – Jamal

------------ --------- --------- --------


Harun terkedu. Ia segera keluar dari kenderaan mencari Jamal. Namun, Jamal sudah meninggalkan pos tempat ia bertugas.
Sepanjang jalan pulang ia memandu perlahan dengan hati tak tentu sambil berharap kesalahannya dimaafkan.

Tak semestinya anggapan kita adalah sama dengan pengertian orang lain. Boleh jadi suka kita adalah duka rakan kita.
Hidup ini sangat berharga, jalanilah dengan penuh hati-hati, mengerti perasaan orang lain dan bertimbangrasa.

Aku Bukan Tamak

Pada satu hari, Pak Ali pergi ke hutan untuk mencari kayu api. Pabila lalu kat kawasan tasik, Pak Ali tergelincir dan kapak buruknye terjatuh dalam tasik tu. Maka datanglah Pari Pari Tasik kepada Pak Ali.

Pari Pari: Kenapa dengan kau?

Pak Ali: Kapak aku terjatuh ke dalam tasik.

Pari Pari pun menyelam dan kembali bersama kapak perak.

Pari Pari: Inikah kapak kamu?

Pak Ali: Tidak.

Pari Pari pun menyelam dan kembali bersama kapak emas.

Pari Pari: Inikah kapak kamu?

Pak Ali: Tidak, kapak aku buruk sahaja.

Pari pari pun menyelam dan kembali bersama kapak buruk.

Pari Pari: Inikah kapak kamu?

Pak Ali: Ya, itulah kapak buruk aku.

Pari Pari Tasik suka sikap Pak Ali yang jujur itu lalu memberikan ketiga-tiga kapak itu kepadanya.

Pada hari lain pulak. Pak Ali berjalan di sekitar tasik yang sama bersama isterinya. Kali ni isterinye plak yang jatuh ke dalam tasik. Pak Ali susah hati. Maka datanglah Pari Pari Tasik kepada Pak Ali..

Pari Pari: Kenapa kau bersedih?

Pak Ali: Isteriku jatuh ke dalam tasik.

Pari Pari pun menyelam dan kembali bersama Christina Aguilera.

Pari Pari: Inikah isteri kau?

Sambil menangis Pak Ali menjawab... "ya, itulah isteriku..."

Pari Pari pun marah, "Sungguh ku tak sangka, kau yang jujur satu masa dulu telah menjadi tamak".

Sambil menahan pilu Pak Ali menjawab, "Aku bukan tamak, kalau aku kata 'tidak' pada Christina Aguilera... kau akan bawakan pula Britney Spears...kalau aku katakan 'tidak' juga, barulah kau bawakan isteriku...bila aku kata 'ya', kau akan berikan mereka bertiga padaku...". Aku yang miskin ni tak mampu tanggung mereka semua".

Suami Isteri

Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhana besar, di atas katil,sepasang suami isteri yang telah lanjut usia baru masuk tidur. Suaminya telah mula mengantuk tapi isterinya terbangkit perasaan ghairah malam itu.
Si isteri bersuara, “Dulu-dulu tu…. abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tido.” Suaminya dengan separuh sedar, menggenggam tangan isterinya, pas tu mula mengantuk semula. Beberapa ketika pas tu, si isteri bersuara lagi, “Kemudian tu….abang selalu cium saya.” Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan menyentuh bibirnya ke pipi si isteri. Pas tu sambung tidur balik. Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi, “Kemudian tu…. abang
Selalu gigit-gigit leher saya…….” Dengan perasaan marah dan geram, si suami melontar selimutnya dan bangun dari katil tu.
Si isteri bertanya, “Abang nak gi maner tu?” Dengan marah suaminya menjawab, “Nak gi amik gigi …!

Banduan Kegersangan

Seorang banduan baru saja berjaya melarikan diri dari penjara setelah dipenjarakan selama 20 tahun. Dalam perjalanannya, dia terjumpa sebuah rumah dan memecah masuk kedalamnya untuk mencari duit. Tetapi yang ditemukan hanyalah sepasang pengantin baru yang sedang tidur di atas katil mereka.

Banduan itu mengarahkan pengantin lelaki turun dari katil dan mengikatnya dikerusi. Kemudian sambil mengikat pengantin perempuan di katil, banduan itu mencium lehernya, dan terus bergegas ke bilik mandi.

Sementara banduan berada di bilik mandi, pengantin lelaki berbisik kepada isterinya: "Isteriku, dia adalah banduan yang melarikan diri dari penjara. Lihat saja baju yang dipakainya, dia mungkin sudah lama dipenjara dan tentu sudah lama tidak menyentuh wanita. Dari cara aku lihat dia mencium lehermu, dia ingin melakukan hubungan seks denganmu, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya, berikan kepuasan. Orang ini merbahaya, jika marah, dia pasti membunuh kita. Jadi bertahanlah sayang.. Abang cintakan ayang.."

Sambil tersenyum, pengantin perempuan membalas, "Dia bukannya mencium leherku. Tapi dia berbisik ke telingaku. Dia cakap, dia ni homo dan katanyanya abang seksi sekali dan dia bertanya dimana saya simpan body lotion? Saya jawab di bilik mandi. Bertahanlah sayang. Ayang cintakan abang juga.

Pantun Muncung

(lebih molek dibaca di hadapan cermin… pastikan mu membacanya dengan gaya dan intonasi yang betul… jangan nak tipu aaa… )

Du’u tugu kucung burluru,
Munu nuk sumu su kucung bulung,
Du’u tugu buluh ku curu
Munu nuk sumu cuk uduk surung.
Gunung du’uk burcubung tugu,
Huncur budun du kundung tunuh,
Budu yung bu’uk dukunung jugu,
Du’u tugu kucung burluru.
Bu’uh cumpuduk du luur pugur
Umbul guluh tulung julukkun,
Humbu buduk buru burlujur,
Kulu suluh tulung tunjukkun.
Pusung umus dubuwu burluyur
Musuk subujuk du utus putu,
Hutung umus buluh dubuyur,
Hutung budu du buwu mutu…
Suku’un turumu kusuh…

Cerita Seram Di Seremban

Kisah gempar dan menyeramkan ini terjadi kepada seorang lelaki yang bekerja di Seremban. Pada hari tersebut (hari khamis petang jumaat) beliau terpaksa balik ke Kuala Pilah kerana keluarganya mengadakan kenduri arwah. Selesai kenduri lebih kurang pukul 11.00 malam, dia pun terpaksa berangkat balik ke Seremban sendirian walaupun agak lewat kerana keesokkannya dia bekerja.
Sampai di Bukit Putus, jalan yang bengkang-bengkok tu, dia pun ternampak seorang perempuan berbaju putih sedang menahan keretanya. Hatinya tergerak pula ingin menolong. Lantas dia pun berhentikan keretanya dan bertanya “Apa halnya cik adik malam-malam buta kat sini?”,”Abang.. tolong lah saya. Kereta saya rosak ni… Puas dah saya tahan kereta lain. Tapi semuanya tak nak berhenti. Boleh tak tumpangkan saya sampai ke Seremban aje. Saya boleh bayar berapa abang nak??”. Entah macam mana dia pun tergerak hati nak menolong perempuan berbaju putih yang cantik tu…
” Oklah. Saya pun nak ke seremban jugak”, terkeluar dari mulutnya… Tapi hatinya masih lagi was-was… Diapun membuka pintu dan mempelawa perempuan itu masuk. Perempuan tu bukannya nak duduk kat belakang, terus aje duduk di depan sebelahnya. Nak juga ditegur tapi terlalu pantas perempuan tu tutup pintu dan terus lock pintu. Berdegup juga hati lelaki tu. Dia cuba tenangkan dirinya… seolah-olah takde apa yang berlaku. Dia masih lagi membisu kerana menyesal kenapalah dia dengan mudah aje membenarkan seorang perempuan menumpang keretanya di tengah malam buta ni… seorang diri pulak tu…
Tapi yang peliknya, hatinya macam ditarik-tarik supaya menolong perempuan tu… Padahal, dia tu memanglah penakut dengan perempuan! Masing-masing hanya diam membisu beberapa ketika… Tiba-tiba… dia mula merasa seram & meremang bulu roma bila perempuan tu berbau wangi. Dia pun mulalah membaca ayat-ayat suci yang terlintas di kepalanya. Peluh mula membasahi dahinya. Dia makin tak senang duduk .Perempuan tu kelihatan agak bersinar bila kenderaan yang bertembung menyuluh kearah keretanya. Dia pun memberanikan diri dengan menjeling ke arah perempuan tu bila sampai ke selekoh yang tajam. Perempuan tu juga memandang kat dia sambil tersenyum. Menampakkan giginya yang putih… ditambah lagi dengan baju yang dipakainya…
Dia pun beranikan diri dan bertanya…
”kenapa cik adik ni pakai baju putih malam-malam ni??
”ni memang pakaian rasmi saya setiap malam jumaat… ”
” Saya ada kelas yasin… ” jawab perempuan tu
”Tapi.. putihnya lain macam aje… tak pernah pulak saya tengoknya ”
tanya lelaki tu lagi.
”Apa yang lain nya… sama aje. Eh, betul ke tak pernah tengok??”
” Eyea… lain macam aje. seram pulak saya dibuatnya… ”
” Ehh takkan sampai seram… ”
“Pakai aje le Breeze colour baru!!!”
Lelaki tu bengang dan terus aje memecut keretanya. Sekianlah aje

Cara Mendapatkan Traffic dan Follower MUDAH dari Twitter!

Twitter merupakan salah satu website social marketing yang terkenal dan menerima lebih daripada 10 juta ahli baru setiap bulan. Ramai internet marketer yang lain menggunakan twitter sebagai sumber traffic untuk website/blog mereka.
Disini saya akan memberi anda cara-cara mendapat follower twitter yang banyak dalam masa yang singkat. Jika anda ada akaun twitter sila teruskan membaca, kepada sesiapa yang masih belum mempunyai akaun twitter sila dapatkan sekarang di www.twitter.com
Dengan bilangan follower yang ramai, anda boleh menghantar tweet kepada semua follower anda dan follower mereka. Kebiasaanya 3 tweet sehari sudah memadai. Kerana jika lebih ianya akan dianggap spam.
Anda perlu ada bilangan follower paling minumum 2000 orang sebelum mula menghantar tweet tersebut. Ikut kaedah bagaimana untuk menambahkan bilangan followers twitter anda.
Langkah Pertama :
Layari http://twittercounter.com/pages/100 . Disini anda akan diberi list pemegang akaun twitter top-100. Mereka semua mempunyai berjuta-juta follower. Pilih 10 orang dari list tersebut. Pastikan 10 orang ini mempunyai bilangan followers 20,000 – 30,000 orang atau lebih. Anda juga boleh pilih mengikut negara(by country).
Langkah Kedua :
Buka 10 tab dalam browser Firefox anda. Dalam setiap tab buka satu profile yang anda pilih dalam langkah pertama.
Langkah Ketiga :
Follow semua profile tersebut satu-persatu. Setiap kali anda follow mereka, akaun twitter anda akan berada di tempat pertama dalam list followers mereka. Oleh itu, sesiapa yang follow mereka (10 account tersebut) akan follow anda juga. Proses ini boleh berterusan seperti system matrix, followers mereka pun akan follow anda. Dan yang paling penting tweet anda akan dapat dilihat oleh followers mereka juga.
Langkah Keempat :
Selepas follow semua 10 profile tersebut tunggu selama 15 – 20 minit dan kemudian unfollow semua. Masa ini akan membolehkan kebanyakkan follower2 semua 10 profile tersebut follow akaun twitter anda. Tunggu selama 10 minit lagi dan follow mereka sekali lagi (seperti langkah ketiga)
Ini prosesnya :-
Follow 10 akaun —– (selepas 15-20minit)—–> unfollow—–(selepas 10minit)—–> follow sekali lagi.
Buat proses ini sebanyak 3 kali dan anda akan dapat lebih daripada 2000 follower dengan mudah!
Langkah Kelima (menjana $$) :
Sekarang anda mempunyai lebih daripada 2000 follower, seterusnya anda akan menghantar 3 tweet sehari kepada mereka semua mengenai website atau blog anda. Jangan hantar lebih dari 3 kali sehari kerana kebanyakkan mereka akan fikir anda sedang spam mereka dan mereka akan unfollow anda. Setiap kali anda update website atau blog anda tweet mereka.
Anda boleh membuka lebih banyak akaun twitter dan menambah lagi bilangan followers.
Lebih ramai followers = lebih banyak traffic website / blog anda dapat = lebih banyak income $$
TIPS : Untuk tweet dengan lebih mudah, sila download tool ini – www.Fleck.com . Ia adalah tool mudah yang akan berada dalam browser anda. Klik je icon fleck dan anda boleh tweet post blog/website anda dengan mudah!

credit to http://www.netkarim.net/blog

Wasiat Nenek Ani

Ada sorang tua, nama dia Nenek Ani. Dia terlantar di hospit! al kerana sakit jantung, ... .

Keadaannya semakin ari semakin t eruk. Ani dah tak tau apa nak buat lagi. So suatu hari tu dia panggil Pak Din untuk bacakan doa untuk Nenek Ani. Tapi semakin dibaca, semakin teruk sakit orang tua tu. Sampai terketar-ketar dan termengah-mengah kerana terlalu sakit.

Nenek Ani dalam keadaan tak berdaya tu memberikan isyarat meminta pen dan kertas. Ani memberikan pen dan kertas kepada neneknya. Dengan sisa-sisa tenaga yang ada, Nenek Ani menulis dan memberikan kertas itu kepada Pak Din.

Pak Din menganggap tak baik membaca wasiat di hadapan Nenek Ani sebelum Nenek Ani meninggal. Jadi dia pun masukkan kertas tu ke dalam poketnya. Tak lama kemudian Nenek Ani pun meninggal dunia. Selepas seminggu kematian Nenek Ani, Pak Din pun datang ke rumah Ani, dengan memanggil semua sanak saudara Nenek Ani, tujuannya tak lain dan tak bukan untuk menbaca wasiat dari nenek tersebut

Pak Din pun berucap, menyatakan kesedihannya atas kematian Nenek Ani, dan di akhir ucapan itu Pak Din mengajak Ani dan saudara ! mara membaca wasiat itu bersama-sama, yang antara lain isi itu ialah... ... ... ... .

"Din, ... . kau janganlah berdiri di atas wayar oksigen aku tu"

Balasan perepmpuan yang kerek

Balasan perepmpuan yang kerek

Ada sorang mamat tu masuk ke dalam lif untuk naik ke tingkat lapan sebuah bangunan.

Sampai tingkat satu, tetiba je masuk sorang awek cun lagi bergaya lalu menyembur perfume ke tubuhnya."Ini perfume mahal tau..jenama Beverly Hills, RM400 sebotol," katanya angkuh. Bengang giler mamat tu.

Sampai tingkat tiga, masuk lak sorang mak datin juga menyembur perfume ke tubuhnya. "Perfume Vecinza dari Itali, RM1000 sebotol tau," kat mak datin tu lagi angkuh berbanding awek cun tadi. Lagi lar menyampah giler mamat tu.

Sampai je tingkat lapan, pintu lif pun terbuka dan mamat tu sedia lar nak keluar dari lif. "Proootttt!! ! Sebelum keluar mamat tu sempat mengeluarkan "gas aslinya" dalam lif tu.

"Telur rebus kedai mamak. Tak mahal, lima puluh sen sebiji jer..,"kata mamat tu selamba lalu berjalan meninggalkan kedua pompuan kerek yang mula termuntah dalam lif.

Tiga Orang Pesalah

Tiga lelaki, seorang ahli falsafah.. seorang pakar matematik dan seorang pelawak ditangkap atas kesalahan mengendap itik buat projek...
Lalu hakim berkata..
"kamu boleh menanyakan satu soalan kepada ku.. kalau aku dapat menjawab.. kamu akan ditahan di penjara.. tapi kalau aku tidak dapat menjawab... kamu akan dibebaskan..
Ahli Falsafah mula berkata..
"Saya mahukan Yang Arif membawa sebuah buku falsafah yang lengkap dari Socrates.. Jika Yang Arif berjaya membawanya.. saya rela dihukum...".
Lalu Hakim mengarahkan pekerjanya pergi mencari buku yang diperkatakan. . lalu buku itu di berikan kepada ahli falsafah untuk di sahkan...
"Ya benar sekali ini lah bukunya yang Arif..."
Lalu Ahli Falsafah dipenjarakan. ..
Kemudian giliran pakar matematik mengajukan pertanyaan.. .
"Cuba jawab 1253*254-45557+ (5454*25451) dalam masa 5 saat..".
Samb! il menekan kalkulator dengan pantas.. Hakim memberikan jawapannya.. da n ternyata tepat..
Lalu Pakar Matematik pun dipenjarakan. .
Giliran terakhir pergi kepada pelawak..
"Berikan saya sebuah kerusi yang mempunyai 7 lubang ditempat duduknya!". kata si pelawak..
Apabila kerusi disediakan.. pelawak itu duduk dan tiba-tiba melepaskan kentut yang kuat..
Lalu dia berdiri dan bertanya kepada Hakim..
"Yang Ariff.. dari lubang mana kentut saya tadi keluar?"
Setelah membelek kerusi dan melihat lubang yang berada tepat dibawah punggung si pelawak tadi..
hakim berkata...
"Kentut mu keluar dari lobang yang ketiga dari sebelah kanan ini..".
"Salah!!!" Sebenarnya kentut saya dari lubang punggungku ini !!!".
Pelawak itu kemudian dibebaskan..

Redtaggy - Bukti Aku Dah Dapat Duit

 Warning: Lupakan hasrat korang nak sertai redtaggy sbb redtaggy dah bungkus! Topik ini dah lama dan tidak releven lagi, Tq!


Assalamualaikum

Pertamanya bagi sesapa yamg terlepas baca pasal apa tu redtaggy nie boleh klik sini Kat sini aku nak tunjukkan bukti yang telah aku dapat..benda yang aku war2kan sebelum nie mmg x scam..berbayar...nie aku tunjuk buktinya duit yang aku dpt arini ...dan aku repeat balik ...


nie statment akaun aku dlm redtaggy pulak...


ok aku ajar skit kt bawah nie cara nak daftar


website dia....http://www.redtaggy.com/


cara nak register klik Kat Purchase Form


1) INTRODUCER REF. NO letak no : 0133


2)Tag parcel korang select : 1


lain2 korang isi mcm biasa...isi kaler ijau  shj ok, lepas tu korang submit la.Dah keluar maklumat untuk korang bayar korang simpan elok2, print screen kan dan save gambar dulu...sebab dia xkan kasi dh kalau korang tutup. Dah bayar jangan lupa sms ke no yang dia kasi..Sms tu penting!

So kalau sape2 berminat nak cuba bleh YM aku blitz5755.Gunakan kebijaksaan korang ! Tiada paksaan...

Download Pamplet Disini 

MENGAPA AKU PECAT SETIAUSAHA AKU.


Ceritanya begini
Minggu lepas adalah hari lahir aku,
Aku tak lena tidor, badan tak berapa sehat, selesema!
Terbangun awal pagi dan bersiap utk kerja
turun ke dapor utk sarapan pagi
Aku berharap Isteriku yg tersayang akan mengucapkan “ SELAMAT HARI LAHIR”
dan mungkin akan menghadiahkan aku hadiah walau tak seberapa

Aku terus kemeja makan
Lalui sebelah isteriku.. sambil tersenyum
Dia Cuma kata “ selamat pagi bang”, “assalamualaikum”
dalam hatiku, “dia tak ingat ke birthday aku hari n?”
Tak pe.... mungkin penat malam tadi kot.
Perkara kecil je tu, yang penting perkahwinan ni dijagainya dgn baik.

Oooo... anak2 ku akan sarapan juga sekejap lagi
Mungkin, ada ucapan “HAPPY BIRTHDAY. PAPA”
Mungkin dia orang tak lupa. aku mengharap sangat!

Anak2ku baru turun dr tingkat atas menuju meja makan utk sarapan bersama.
aiks! Senyap je, tak cakap apa2 pun. Napa ni. byk kerja rumah ke, walhal
Aku tengok dia orang tidor awal malam tadi. mmmm semua lupa kot!!!

Aku sedikit kecewa dgn mereka, tapi aku cuba bersikap tenang
Aku memandu ke pejabat

Masuk je ofis, Setiausaha ku yg cantik lagi menggiurkan, Ayu berkata
“GOOD MORNING, BOSS DAN SELAMAT HARI LAHIR BOSS”
Aku senyum ”terima kasih”, sekurang2nya ada juga yg ingat.

Tiba waktu makan tengahhari, pukul 1
Ayu ketuk pintu ofis aku dan berkata
“Hari ni sungguh nyaman, cerah dan tenang sekali, mungkin turut menyambut hari lahir BOSS”
Wooowww.. ayat yang manis dan menggoda, aku kira laaaa
Ayu kata lagi: “ Apa kata saya belanja Boss makan, HANYA KITA BERDUA”
Macam menggoda lak tu, aku Cuma menjawab “THANKS AYU
saya rasa idea yang baik yg pernah saya dgr dari awak, Ayu”
“Jom, kemana agaknya kita”

Ayu tidak membawa aku ketempat yg sepatutnya, tapi membawa aku
Ke tempat yg agak istimewa dgn meja yg agak special
Meja hanya berdua dgn suasana cukup romantik
Ada lilin, bunga ros dgn wangian semerbak, mcm org bercinta la plak
Aku rasa seronok kerana Ayu menyambut harijadi aku sedemikian
Aku kira apa salahnya aku ambil kesempatan ini, tak salah kan?


Ketika perjalan balik semula ke ofis selepas makan
Ayu bersuara manja
“Suasana nyaman begini seeloknya diakhiri dgn keseronokan dan kenangan yg tak akan dilupakan
Bukankah elok kita ketempat lain?. Bos setuju ke?”

Aku cuba mengelak dari tergoda
“Saya rasa tidak, elok kita ke Ofis la, Ayu!”
Aku cuba bertanya lagi: “Agak2 lah kemana Ayu nak pergi?”
Tau apa Ayu kata
“Apartmen saya cuma 5 minit dari sini, bolehkah BOSS singgah jap kat apartmen saya”
Laju je aku berkata elok juga...he he he

Tiba di apartmen Ayu
Dengan menggoda, Ayu berkata: “ Kalau tak tak keberatan, buat lah macam rumah sendiri”
“Ayu nak masuk kebilik sekejap, nak bersiap, kemudian saya keluar nanti ye!!!”

Dengan berdebar2 aku mencelah dgn suara agak gementar . ”OK”
Aku rasa ada sesuatu yg akan berlaku ni
Aku pun mmg lama idamkan setiausaha aku yg seksi ni.
Akhirnya dpt juga hari ni, di hari jadi aku yg ke 40 ni.

Dgn lenggok yg menggoda, Ayu menuju kebilik
Sambil menoleh kearah aku sambil mengenyit mata dgn manja sekali
Aku memang dah lama tergoda, Cuma tiada kesempatan
Kali ni, aku nekad
Tak kan aku lepaskan peluang yg datang dgn mudah ni
Rugi aku rasa kalu aku biarkan berlalu begitu saja
Aku mesti bertindak cepat
Adusssssssssss...

Beberapa minit berlalu, Ayu kedengaran mandi.
Kemudian senyap beberapa ketika
pintu bilik dibuka

Ayu keluar
Dgn pakaian yg agak seksi dan
Ayu nampak cantik teramat sangat
Sungguh menggiurkan

Aku memang dah bersedia di sofa empuk
Di ruang tamu

Ayu keluar dgn manja sambil
Membawa bersama KEK HARIJADI YG AGAK BESAR
Diikuti oleh isteriku yg tersayang, serta
Anak2 ku 3 orang tu, serta
beberapa kawan2 dan kenalan yg cukup rapat dgnku
juga Rakan2 perniagaanku

Semua secara ramai menyanyikan:
SELAMAT HARI JADI DAN PANJANG UMOR UNTUK KU

SEDANGKAN AKU HANYA DUDUK DISITU
TERPAKU
TERKEDU
TERKEJUT

DIATAS SOFA EMPUK RUMAH AYU TU
TANPA SEURAT BENANG
BER BOGEL





Cara Shutdown PC Korang Kt Rumah Pakai Emel

Assalamualaikum..
Hari ini aku kebosanan dengan kerja aku. Jadi, ini ada sedikit ilmu yang aku nak kongsi bersama kalian. Untuk yang dah tau dan nak tambah apa-apa sila la..jangan segan-segan ye.

mula-mula sekali pc yang kita nak shutdown tu mesti ada talian internet dan ada microsoft outlook yang diinstall di dalamnya.





ok di bawah ni adalah tutorial bergambarnya.kalau ada yang tak faham boleh tanya aku.kalau aku boleh jawab, aku akan jawabkan..

buka microsoft outlook anda

pergi ke menu tools>rules and alerts




Pada tab email rules tersebut, sila create new rule..>dan tandakan pada Start from a blank rule.kemudian pilih menu "check messages when they arrive" dan tekan butang next.





Kemudian tandakan pada kotak berlabel with specific words in the subject selepas itu sila masukkan apa-apa perkataan dengan menekan pada specific word berwarna biru pada bahagian kedua seperti dlm gambar di bawah.
* specific words ini akan digunakan sebagai kata kekunci rahsia yang anda akan gunakan untuk shutdown pc anda.



masukkan kata kekunci rahsia anda, tekan butang add kemudian tekan butang ok.





setelah anda masukkan kekunci tersebut, sila tekan butang next.




__________________________________________________ ___________


kemudian, buka notepad dan copy and paste kan script di bawah ke notepad yg anda buka itu.


Code:
%windir%System32shutdown.exe -s -f -t 00
Save kan dengan apa-apa nama dengan extension *.bat
*save kan di direktori yang jarang dicapai oleh user biasa.
Contoh di c:/windows/






pastikan extension fail yg ada save td *.bat dan bukannya *.bat.txt





__________________________________________________ __________

buka semula microsoft outlook sebentar tadi.di bahagian rules wizard tersebut tandakan pula kotak start application.

dan klik perkataan start application yang berwarna biru di bahagian dua.





kemudian browse,select dan klik butang open pada batch script yg anda cipta menggunakan notepad sebentar tadi di c:/windows/shutdown.bat




kemudian tekan butang next



akhir sekali tekan butang finish kemudian butang apply>OK.






selesai tutorialnya.anda boleh cuba hantar emel ke pc anda tersebut dengan meletakkan kekunci rahsia (specific words) sebagai subjek(tajuk) pada emel yg bakal anda hantar itu.

selepas sahaja perisian outlook anda tersebut menerima emel tersebut, secara automatik ia akan shutdown pc anda.

sekian sahaja dan selamat mencuba...
Assalamualaikum dan salam sejahtera..


credit to http://www.ehoza.com

Kisah Pengemis dan Pelajar Universiti

Seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang pengemis tua di depan kampus UITM.

Mahasiswa : "Sudah lama mengemis di sini pakcik?"
Pengemis : "Ya... lebih kurang sudah 8 tahun , nak Mahasiswa : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?"
Pengemis : "Paling sedikit RM 50.00 nak ..."
Mahasiswa : Banyak juga ya pakcik
Pengemis : "Bolehlah nak, untuk keluarga..."
Mahasiswa : "Ehhhh...keluarga ada di mana?"
Pengemis : "Anak pakcik semuanya ada 3 orang, yang pertama ada di Universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah dan yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Penang..."
Mahasiswa : "Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni...boleh tahan juga yerrr.. Eh..Anak pakcik tu semuanya masih kuliah?"
Pengemis : "Tak arrrrrr....semuanya mengemis seperti pakcik..."

Don't Worry Masih Banyak di My Country

Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang Cuba. Sebelah aku pulak orang Bangladesh. Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar. Terkejutlah semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah si orang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu menjawab "Don't worry, I got a lot american dollar in my country".

Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang, si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya. Belum sempat beberapa sedut, terus dia membuangnya keluar tingkap...

"Why you do that for" kata american tadi... "Don't worry, i got a lot cigar in my country".

Terkejutlah aku dibuatnya. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah...,

"DON'T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESHIS IN MY COUNTRY"

Kisah Malam Pengantin

Seorang lelaki bernama Baskon yang baru saja menjalani malam pertama bersama isterinya, menceritakan tentang kemuskilannya kepada seorang kawan, Abon.
“Wah, gila juga! Ternyata memang benar,” ujar Baskon. “Kebiasaan yang sering kita lakukan ketika masih bujang, boleh berulang pada malam pengantin.”
“Sebenarnya apa yang berlaku semalam?” si Abon ingin tahu.
“Begini. Kau kan tau kalau sewaktu bujang aku suka melanggan perempuan.”
“Ho oh.”
“Nah, terus malam pengantin semalam, setelah selesai melakukan hubungan, tanpa sengaja aku memberikan wang RM 100 pada isteri aku.”
“Wah, gila kau!” Abon terperanjat. “Bagaimana? Isteri kau marah?”
“Itulah masalahnya,” Baskon menjawap. “Dia malah memberikan pulangan wang RM 25 kat aku!”