Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Van Putih Paling Dikendaki Yang Selalu Culik Budak Berjaya Ditahan Pihak...



Van Putih Paling Dikendaki Yang Selalu Culik Budak Berjaya Ditahan Pihak Polis Malaysia



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Celoteh kapten pesawat AirAsia ke Langkawi, co pilot pun comei!!



Sesiapa yang selalu naik pesawat AirAsia dari/ke Langkawi mesti pernah mendengar celoteh kapten ni. Sempoi jer berpantun ๐Ÿ˜ƒ



Jom mengenali siapa juruterbang air asia yang terkenal dengan celotehan nya itu . Video di rakam dan di kongsi oleh pembantu juruterbang Frizdan Fizarahman dalam laman Instagram beliau



Kredit video: https://www.instagram.com/farahzieda/



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

ABIS RETAK ! Bas Penyokong JDT di Baling Batu Bertubi-tubi 6/8/2016



ABIS RETAK ! Bas Penyokong JDT di Baling Batu Bertubi-tubi 6/8/2016



Kesian gak kena mcm ni, kalah menang adat la kan. Semangat kesukanan macam ni payah..



Nih la Harun Din cakap dulu.. Dicampak je sebijik bola.. Beribu tak solat.. Beribu tak sefahaman.. Beribu saling membenci.. Walhal semua islam muslim.. Kerana sebijik bola..



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Rakaman Penyokong JDT dan Perak Bergaduh Selepas Tamat Perlawanan 6/8/2016



Penyokong JDT dan Perak Bergaduh 6/8/2016



Penyokong JDT bikin kecoh



Provokasi melampau punca pergaduhan antara pennyokong perak dan JDT



SEJURUS tamat perlawanan Liga Super antara Perak dan JDT yang menyaksikan skuad The Bos Gaurus itu tewas 0-1malam ini, suasana mula menjadi kecoh apabila penyokong JDT memulakan provokasi terhadap penyokong Perak.



Keadaan mula menjadi tidak terkawal apabila penyokong kedua-dua pasukan saling berbalas provokasi (yang dimulakan JDT) hingga memaksa penyokong JDT diarahkan memasuki padang oleh pihak keselamatan.



Namun biarpun diarahkan memasuki padang, penyokong JDT tetap meneruskan provokasi hingga merosakkan papan iklan selain mencabut tiang bendera sepakan sudut dan turut bertindak balas membaling objek kepada penyokong Perak.



Dalam kejadian berkenaan, rakan jurufoto dari NSTP, Supian Ahmad cedera dipukul selain kameranya dicuri dalam kekecohan tersebut.



Keadaan hanya dapat ditenteramkan sekitar jam 12.00 malam dan penyokong JDT kemudiannya didapati mula meninggalkan stadium sambil diiringi pihak keselamatan



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Awek Meroyan Sebab Pakai Barang Korea



Kantoi meroyan betul awek ni... habis viral ambik ko... toilet pon jadi ke oii.. lawak gila hahaha



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Bangga dengan Shaheizy Sam Pakai Baju Melayu Festival Film di Switzerlan...



Wah seronoknya Shaheizy Sam ke Locarno Festival Film di Switzerland untuk filem Interchange, pakai baju melayu siap. Bagus la bro walau kat mana berada tak lupakan daratan. Boleh memperkenalkan juga budaya Malaysia kat orang luar


More video please visit http://movieotai.blogspot.com
& Please Subcribe My Youtube Channel

Johan Ajar Maher Zain Cakap Utara Baq Hang !!



Johan Ajar Maher Zain Cakap Utara Baq Hang !! Awat hang x habaq hang pi mana = why dint u tell u coming..pala bana translator nye pn..hahahaha



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Koleksi Sakit ooo Sunat Versi 2



Koleksi Sakit ooo Sunat Versi 2

Bukan senang kot nak jadi LELAKI dewasa kena melalui pengalaman paling mengerikan. Terasa ngilu plak rasa..heheh



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Rempit Legend Faizal Hussein Masa Dulu-dulu





Rempit Legend Faizal Hussein Masa Dulu-dulu, ni zaman mat motor..yg
panggil rempit tu x wujud lg zaman ni kot. Filem apa ni kalau sapa
terer?

More video please visit http://pelesitselatan.blogspot.com
& Please Subcribe My Youtube Channel

Punya la speaking english...skali dia jawab Bahasa Melayu daaaa...



Punya la speaking english...skali dia jawab Bahasa Melayu daaaa... rasa segan pulak..ehem ehemmm. Moral of story, sayangi bahasa kita..marilah sama2 memartabatkan bahasa melayu..

Bahasa melambangkan bangsa.



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel


TEMUBUAL EXCLUSIVE DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR(TMJ) DALAM RANCANGAN 'OBVIOU...



TEMUBUAL EXCLUSIVE  DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR (TMJ) DALAM RANCANGAN 'OBVIOUSLY HARITH ISKANDER'



TEMUBUAL ISTIMEWA TMJ DAN HARITH ISKANDER



TEMUBUAL ISTIMEWA OLEH HARITH ISKANDER BERSAMA TMJ



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Gangster Malaysia gaduh dengan Komando Polis



Gangster Malaysia gaduh dengan Komando Polis...kejadian di tepi sungai...Bantuan pantas sampai dengan bot getah komando...



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Rare ! Di sini lah rumah pakcik yg mempunyai pagar paling mahal tuh...





Rare ! Di sini lah rumah pakcik yg mempunyai pagar paling mahal tuh...kalau kat malaysia dah lama tinggal bekas tayar je hehe





More video please visit http://pelesitselatan.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

RAKAMAN AKSI PANAS ANGGOTA POLIS DIRAJA MALAYSIA



AKSI PANAS POLIS DIRAJA MALAYSIA

RAKAMAN AKSI PANAS ANGGOTA POLIS DIRAJA MALAYSIA



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Sangat Indah ! Contoh-contoh azan mengikut maqam tarannum / Beautiful Wa...



Contoh-contoh azan mengikut maqam tarannum.. indahnya...

Beautiful Way of Azan with Different Maqam for Each Prayer.



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Bila Beruk Masuk Dalam Hostel, Semua Lari Tak Cukup Tanah !



Beruk masuk sembunyi dalam bilik hostel. Sorang penghuni ala2 penangkap haiwan bebas menghalau beruk,  Yang lawaknya bila beruk tu keluar, tak cukup tanah lari. Hanya di UTP.



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Hehe comel je bila Erra sakat anak dia suruh cakap Melayu



Hehe comel je bila Erra sakat anak dia suruh cakap Melayu ๐Ÿ˜… ‪#‎InstaSeleb‬



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Arnab VS Ular ! Pertarungan BERDARAH Mempertahankan Anaknya !!



Arnab VS Ular, Pertarungan Si Arnab Mempertahankan Anaknya...Pertarungan BERDARAH Akhirnya lihat apa berlaku !!



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Kesian sangat ! Lamborghini kena buli masa banjir



Kesian sangat ! Supercar kena buli masa banjir,  kereta harga juta-juta ni la makananya kalau dah banjir.  Mangsa buli sila balik servis kereta anda, mungkin cecah ratus ribu plak nak servis hahaha



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

[Full HIghlights] Perak vs JDT (3-0) Piala Malaysia (30/7/2016)





[Full HIghlights] Perak vs JDT (3-0) Piala Malaysia (30/7/2016)



Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Perak vsJDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,



Gol Sukaj Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Gol Sukaj Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Gol Sukaj Perak vsJDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Gol Sukaj Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,



Gol Fazrul Hazli Perak vsJDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,JDT

Gol Fazrul Hazli Perak vs piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,

Gol Fazrul Hazli Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs JDT piala malaysia 2016,

Gol Fazrul Hazli Perak vs JDT piala malaysia 2016,Perak vs jdt piala malaysia 2016,



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel


Serious lawak !! Baik punya sembang sampai terPLAYAR "anu" sendiri



Serious lawak !! Baik punya sembang sampai terPLAYAR "anu" sendiri. Apa benda ralit dok sembang sampaikan barang sendiri pun dia kepit. Harap - harap masih boleh pakai lagi...kalau putus tu abis kena welding plak sambung bukan senang.



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Sepetang Mat Rempit Di Kuala Terengganu



Sepetang Mat Rempit Di Kuala Terengganu, meriah betul abam2 motor kat sana ye. Abam2 Yamaha rxz,125 ada belako. Set2 fly je ni. Traffik light merah takde orang berani langgar..hehe.



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel


Tolong Jangan Nyanyi Lagu ni !! Saya Tak Boleh Lupa Subway Chicken Tand...



Iklan Lawak !! Saya Tak Boleh Lupa Subway Chicken Tandoori. Korang tolong jangan nyayi lahu ni nnt melekat di kepala korang sehari..hahaha.

More video please visit http://movieotai.blogspot.com
& Please Subcribe My Youtube Channel

Lihat apa yang berlaku pada Makcik ni, kejadian berlaki di pasaraya Cold...





Sebarkan agar anda semua lebih berhati-hati. Awas pada orang di sekeliling kita. Berlaku di sebuah pasaraya Cold Storage Sunway Putra Mall.



Sumber FB  KL Online



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel


Masyallah ! Adik Comel Membaca Surah An Nas



Masyallah ! Adik Comel Membaca Surah An Nas.  Eloklah  mengajar anak2 menghafal surah2 pendek bermula dari kecil lagi mudahan menambahkan cintanya kepada Al-Quran. Dah la cute bacaan pun sempurna. Superb la adik.



More video please visit http://movieotai.blogspot.com

& Please Subcribe My Youtube Channel

Biskut kegemaran rakyat Malaysia katanya ada campuran Plastik?



"Jangan beli dh biskut, lebar patutlah x lomau . Sentiasa garing aja, apabila makan merosakkan usus dlm perut, Tepong + plastik, serbok plastik, dengan pihak mana di persalahkan. Ujian tu bangsanya sendiri yg menguji biskut tersebut. Awas bahan makanan bahaya"



Sumber Fb Zuraini Kasim http://bit.ly/2as3iKd



More video please visit http://movieotai.blogspot.my

& Please Subcribe My Youtube Channel

Tips Sembelih Lembu Yang Terbaik Dari Pakar



Tips, petua & kaedah terbaik dengan jalan sunnah untuk mengelakkan daging berbau, liat & cepat busuk. Bukan kerana tajamnya parang tetapi kerana tajamnya ilmu

Pakar sembelihan...

Tajam sungguh parangnya..inilah yang terbaik!!



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel


Lawak !! Sukaneka Lari di dalam guni , dah macam minion !



Lawak !! Sukaneka Lari di dalam guni , dah macam minion ! Ada yg besar tu smp pakai 2 guni hehe. Pasni kalau cikgu nak buat sukaneka leh buat camni...



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Lipan Makan Lipas...





Lipan Makan Lipas...PAN vs PAS apa terjadi? heheh ...Korang yang malas lipat kain musim ujan2 ni sila berhati2 disebabkan lipan keluar mencari lipas untuk santapan. Kang dia merayat atas kaki menlompat smp syiling ...



 More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Punca utama remaja kita gilakan Honda Vtec !







Punca utama remaja kita gilakan Honda Vtec, tengok video pun dah gerun, apa lagi memilikinya..Khas untuk peminat atau bakal peminat jentera Vtec. Saja nak racun je..



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

SALAH!! 10 Perkara Yang Kita Sering Lakukan Dengan Cara Salah





10 Perkara yang kita sering lakukan dengan cara yang salah, jom kita belajar dari kesalahan. Semoga anda semua boleh tegur kawan2 mana yang salah dan silap





More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

VW & Honda Race on Karak Highway Malaysia







VW Golf vs. VW Scirocco vs. Honda Civic vs. Honda CR-Z on the Karak highway, Malaysia in traffic.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Video Rakaman CCTV lelaki ditembak Jarak dekat di Di Danau Kota





Viral rakaman CCTV Lelaki maut ditembak penunggang motosikal di persimpangan lampu isyarat, di Di Danau Kota kira-kira 4 petang tadi.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel


Penipuan ibadah korban di Kemboja





Penipuan ibadah korban di Kemboja. Lembu yang telah kami selesaikan untuk ibadah korban di'recycle' oleh wakil dari Phnom Penh. Lakonan proses penyembelihan dibuat, supaya dapat dibuat rakaman untuk diberi kepada penyumbang. Korban tak jalan, tapi duit yg terkorban. Berhati-hati jika hendak beri bantuan di Kemboja. Penyangak ramai. Walaupun pihak yg kita berurusan itu adalah imam, ustaz, kadi, mufti, ketua kampung, tok guru pondok etc, ada yang kaki songlap.



Sumber dari Fb Bantuan Ummah Kemboja

Semoga kita lebih berhati-hati. WALLAHUALAM

More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Amboi !Cik Kak Ni Marah Benar Kat Produk Melayu, Perasan Lawa Pulak



Amboi Cik Kak Ni Marah Benar Kat Produk Melayu, Perasan Lawa Pulak, dia cakap produk melayu tak berkualiti, rebranding je lebih..macam la kau cantik sangat..hehe..



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Sapa kena cium tangan sape ni?





Cerita Kahwin, Sapa kena cium tangan sape ni? Akibat darah gemuruh tengok apa pengantin lelaki dah buat masa akad nikah. Abis semua pakai tibai ketawa. Apa pun selamat pengantin baru buat pasangan ni. Semoga kalian bahagia.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Anak Kecil Menangis Sedih Semasa Pertandingan Hafiz Kerana Ayat Yang Dib...



Pertandingan hafiz, seorang hafiz cilik menangis saat menyambung ayat. Awalnya dia begitu lancar meneruskan ayat demi ayat, namun di satu ayat, dia menangis teresak-esak. Bukan karana tidak hafal tapi ayat menerangkan Kematian



Salah seorang juri membacakan surat Al Jumu’ah ayat



ู…َุซَู„ُ ุงู„َّุฐِูŠู†َ ุญُู…ِّู„ُูˆุง ุงู„ุชَّูˆْุฑَุงุฉَ ุซُู…َّ ู„َู…ْ ูŠَุญْู…ِู„ُูˆู‡َุง

Dengan lancar, hafiz cilik ini meneruskan ayat tersebut



ู…َุซَู„ُ ุงู„َّุฐِูŠู†َ ุญُู…ِّู„ُูˆุง ุงู„ุชَّูˆْุฑَุงุฉَ ุซُู…َّ ู„َู…ْ ูŠَุญْู…ِู„ُูˆู‡َุง ูƒَู…َุซَู„ِ ุงู„ْุญِู…َุงุฑِ ูŠَุญْู…ِู„ُ ุฃَุณْูَุงุฑًุง ุจِุฆْุณَ ู…َุซَู„ُ ุงู„ْู‚َูˆْู…ِ ุงู„َّุฐِูŠู†َ ูƒَุฐَّุจُูˆุง ุจِุขَูŠَุงุชِ ุงู„ู„َّู‡ِ ูˆَุงู„ู„َّู‡ُ ู„َุง ูŠَู‡ْุฏِูŠ ุงู„ْู‚َูˆْู…َ ุงู„ุธَّุงู„ِู…ِูŠู†َ (5) ู‚ُู„ْ ูŠَุง ุฃَูŠُّู‡َุง ุงู„َّุฐِูŠู†َ ู‡َุงุฏُูˆุง ุฅِู†ْ ุฒَุนَู…ْุชُู…ْ ุฃَู†َّูƒُู…ْ ุฃَูˆْู„ِูŠَุงุกُ ู„ِู„َّู‡ِ ู…ِู†ْ ุฏُูˆู†ِ ุงู„ู†َّุงุณِ ูَุชَู…َู†َّูˆُุง ุงู„ْู…َูˆْุชَ ุฅِู†ْ ูƒُู†ْุชُู…ْ ุตَุงุฏِู‚ِูŠู†َ (6) ูˆَู„َุง ูŠَุชَู…َู†َّูˆْู†َู‡ُ ุฃَุจَุฏًุง ุจِู…َุง ู‚َุฏَّู…َุชْ ุฃَูŠْุฏِูŠู‡ِู…ْ ูˆَุงู„ู„َّู‡ُ ุนَู„ِูŠู…ٌ ุจِุงู„ุธَّุงู„ِู…ِูŠู†َ (7) ู‚ُู„ْ ุฅِู†َّ ุงู„ْู…َูˆْุชَ ุงู„َّุฐِูŠ ุชَูِุฑُّูˆู†َ ู…ِู†ْู‡ُ ูَุฅِู†َّู‡ُ ู…ُู„َุงู‚ِูŠูƒُู…ْ ุซُู…َّ ุชُุฑَุฏُّูˆู†َ ุฅِู„َู‰ ุนَุงู„ِู…ِ ุงู„ْุบَูŠْุจِ ูˆَุงู„ุดَّู‡َุงุฏَุฉ

Sampai di situ ia berhenti. Sebenarnya sejak mulai ayat kelapan ini dia sudah menahan tangis. Dan tangisan itu tidak boleh ditahan ketika sampai pada “tsumma turadduuna ilaa ‘aalimil ghaibi wasy syahaadah” (kemudian kamu akan dikembalikan kepada (Allah) yang mengetahui yang ghaib dan yang nyata).



Cukup lama ia menangis hingga membuat salah satu juri ikut berkaca-kaca. Lalu ia menuntaskan ayat itu.



ุฅِู„َู‰ ุนَุงู„ِู…ِ ุงู„ْุบَูŠْุจِ ูˆَุงู„ุดَّู‡َุงุฏَุฉِ ูَูŠُู†َุจِّุฆُูƒُู…ْ ุจِู…َุง ูƒُู†ْุชُู…ْ ุชَุนْู…َู„ُูˆู†َ

Ayat 8 Surat Al Jumu’ah inilah yang membuatnya menangis.



ู‚ُู„ْ ุฅِู†َّ ุงู„ْู…َูˆْุชَ ุงู„َّุฐِูŠ ุชَูِุฑُّูˆู†َ ู…ِู†ْู‡ُ ูَุฅِู†َّู‡ُ ู…ُู„َุงู‚ِูŠูƒُู…ْ ุซُู…َّ ุชُุฑَุฏُّูˆู†َ ุฅِู„َู‰ ุนَุงู„ِู…ِ ุงู„ْุบَูŠْุจِ ูˆَุงู„ุดَّู‡َุงุฏَุฉِ ูَูŠُู†َุจِّุฆُูƒُู…ْ ุจِู…َุง ูƒُู†ْุชُู…ْ ุชَุนْู…َู„ُูˆู†َ

Katakanlah: “Sesungguhnya kematian yang kami lari daripadanya, maka sesungguhnya kematian itu akan menemui kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada (Allah) yang mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu Dia beritakan kepadamu apa yang telah kamu kerjakan” (QS. Al Jumu’ah: 8)



Rupanya budak sekecil itu tidak hanya hafal Al Quran namun juga memahami maknanya dan mentadabburnya.



Sehingga ketika dia membaca ayat yang menjelaskan tentang kematian dan apa yang akan terjadi setelah mati, dia tidak dapat menahan tangisnya. [Ibnu K/Tarbiyah.net]



Video by Adam Ibrahim Aql



Sumber : tarbiyah.net



Subcribe channel untuk lebih banyak video

Rakusnya Pirana Makan! Baru 2 Pusingan Tinggal Tulang Ikan Keli





Rakusnya Pirana Makan! Baru 2 Pusingan Tinggal Tulang Ikan Keli. Bayangkan la korang tersilap berenang di lubuk ikan pirana...



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Aksi Seram ! Bungkus Ular Tedung Dalam Kain Pelikat Yang Dipakai



Aksi Seram ! Bungkus Ular Tedung Dalam Kain Pelikat Yang Dipakai. Korang pemain2 ular kt malaysia ada ke berani nak lawan, silap2 kena patuk kt anu tu takde zuriat seumur hidup



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Shocking! Real Pokemon GO Found at Indonesia



Shocking!Real Pokemon GO Found at Indonesia , You must see this animal !!



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Lawak ! Bila Penjahat Kebal Bertemu Yang Lebih Hebat







Jangan nak takbur dengan ilmu dunia!



Bila buku bertemu dengan ruas



Kaki kutip duit perlindungan jumpa yang lagi power..siapa yang kena?



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Lagu Kenangan ! Tribute To Asia Live & Music Freedom



Lagu buat kenang - kenangan 2016 tribute to Asia Live & Music Freedom kerana jasa yang terlalu byk kepada kita semua, berapa banyak dah korang lenjan hehe...jangan marah !



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Pecah Perut ! Ni La Jadi Bila Orang Latah nak Belajar Naik Hoverboard



Pecah Perut, Ni La Jadi Bila Orang Latah nak Belajar Naik Hoverboard,     korang yang latah tolong la jangan dok buat perangai mcm ni kt luar, mujur la kt dlm rumah ni kui3. Sila komen murni je ok



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Aksi Hebat ! Memburu Burung Mengguna Helang





Aksi Hebat ! Memburu Burung Mengguna Helang. Beberapa pemuda sedang melakukan kegiatan memburu menggunakan burung helang yang kini sudah semakin popular di Malaysia. Dimana boleh dapat sekor burung mcm ni?





More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Kena Cepuk Kepala Kalah Salah Naik Koc Wanita



Kena Cepuk Kepala Kalah Salah Naik Koc Wanita

Ini di India. Jantan2 yang menaiki koc2 keretapi yang dikhaskan untuk wanita dicepuk2 kepalanya hahahaha... Agak2nya berkesan tak kalau dibuat di Malaysia :D.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

MotoGp Genting Sempah Karak Higway



MotoGp Genting Sempah Karak Higway

Betul2 konar baring abang ni dasyat sungguh..jgn tersalah konar sudah la, berhati2 ketika memandu, jgn tiru aksi ini kalau anda belum cukup ilmu didada



Credit - Fb The Bikers Ranger



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Curi Moto Woi Curi Moto Woi



Curi Moto Woi Curi Moto Woi , kalau jumpa org curi moto bagus gak buat riuh mcm ni, berjaya dia dia gagalkan cubaan mencuri moto kawasan flat rumah dia di di Sg Tua, Batu Caves. Tahniah menjadi warga perihatin.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Sukaneka Celup Tepung, Abis Semua Jadi Gebu



Sukaneka Celup Tepung, Abis Semua Jadi  Gebu

Kalau korang nak buat sukaneka sambil membuli junior2 baru nnt boleh tiru la sukaneka ni...kui3. Meriah sungguh



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Viral Video Aksi Henjut Kak Mawar Promosi Produknya







Apa benda la Kak Mawar ni terhenjut2 mcm ni promote produk..Siap dapat anak ikan lagi ahahaha. Tapi mesti ramai punya tengok promosi dia haha. Aii Kak Mawar belajar kat sape marketing macam ni...nanti kalau viral bayar skit komisyen kat aku kak mawar.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

& Please Subcribe My Youtube Channel

Baru Level Adik Dah Belagak, Mai Tengok Abanglong Hang Sikit.





Baru Level Adik Dah Belagak, Mai Tengok Abanglong Hang Sikit. Tengok pedang pun besar semacam, kalau kena orang rasanya terbahagi dua terus. Orang lain smp nak terbalik buluh diorg kerjakan. Mai Abanglong relax je..abis clear. Kat mana tempah pedang macam ni 1.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

Nur Eisya Qaisara Excited Nak Buka Mainan Telurnya





Nur Eisya Qaisara Excited Nak Buka Mainan Telurnya..cakap pun x betui nak suruh orang rakam plak, konon nak jadi pengacara nak buat review pasal mainan hehe.



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

Permainan Lompat Getah Level Maharugu 7 Petala Langit



 Permainan Lompat Getah Level Maharugu 7 Petala Langit, Lompat getah level mahaguru Ini memerlukan kerjasama yang tinggi dan semangat yang padu. Hebat!

More Video please visit http://movieotai.blogspot.com/

Hebat Brother Ni Tapau 3 Penjenayah Pakai Ilmu Jarak jauh





Hebat Brother Ni Tapau 3 Penjenayah Pakai Ilmu Jarak jauh.

Apa ilmu brother ni pakai???

Mana nak belajar ilmu macam ni???



More video please visit http://movieotai.blogspot.my/

Tudiaa!! Apabila Hero Menggunakan Hikmat Gempa Bumi





Tudiaa!! Apabila Abang Hero yang didalam kecemasan terpaksa menggunakan hikmat gempa bumi

Pertarungan BERDARAH, Landak Vs Harimau Bintang





Pertarungan BERDARAH, Landak Vs Harimau Bintang Kemenangan yang sia-sia, pertarungan hingga ke titisan darah terakhir !!



Sila Subcribe Movie Otai untuk lebih banyak video hebat

Takpe takpe saya tolong kamu angkat moto





Sorry bro, Takpe takpe saya tolong kamu angkat moto...tengok apa jadi seterusnya..hehe

Sah Memang Si Mira Filzah Kaki hindustan







Sah Memang Si Mira Filzah Kaki hindustan , hampa tengok di berjoget...aiii....Bergetar tulang rusuk ni hahaha...

Topspeed versi raya





Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016. Admin belanja topspeed versi raya..jgn kecam kami

Takut sangat naik kereta kabel Langkawi







Kenangan naik kereta kabel Langkawi, berpeluh !!

Dasyat ! Perempuan di Malaysia dah Pandai Merompak Di 7E





Video Perempuan Merompak Di 7 Eleven Bukit Sentosa bersama pasanganya. Apa nak jadi ?

Kehebatan Bomoh Diraja Kedah aka Pak Teh Jan







Info Bomoh Diraja Kedah aka Pak Teh Jan



Kehebatan mengubat segala penyakit berkat pertolongan allah.Terkenal dengan videonya yang bedah jantung tak sampai 1 minit.Ini saya muatnaik video pembedahan dari segi batinnya kepada para pesakit.

1) Dibuka pada setiap hari kecuali JUMAAT

2) Waktu berubat 10 pagi hingga 2 petang.

3) Kos perubatan (pengeras dalam bahasa kasar) RM30.50



Pakteh jan ni tinggal di Jeneri Sik Kedah.Bagi yang berminat untuk berubat boleh call 0124874952 @ 0125834504



atau



GPS

N 5.52.036

E 100.39.097

Cara Buat Rumah Kucing 2 Tingkat!





Cara Buat Rumah Kucing 2 Tingkat!

Murah pun murah..

Kredit: FB-Saya Suka Kucing

Uqasha Senrose tolong pakaikan sampin





Uqasha Senrose tolong pakaikan sampin, tetiba plak rasa nak mintak tolong dia pakaikan

Anak Kecil Pandai Menghafal Surah Yasin





Anak Kecil Pandai Menghafal dan Membaca Surah Yasin, Subhanallah   dimana kita ketika ini, surah pendek pun masih tergagap..semoga kita semua diberikan hidayah dan petunjuk

Cinta Ramadan 2014 Full Movie





Cinta Ramadan [2014] Cerekarama Telemovie



Published on Jul 24, 2014

Danny, a charming enterprising marketing executive instills practicality and materialistic principles and mindsets towards his way of life that repels the ideology his out of time pious father, Ismail strongly believes in. A clashing of principles give way to a dreadful argument between them which only serves as a catalyst to provoke Danny’s prolonged intention to leave home, a decision that will overthrow his passive mother, Kamariah into a solitary realm of life condition at home and questions the indulgence of his father’s eccentric undertakings of being a holier-than-thou.



Danny lands on a huge project at work that will accentuate his gateway for a promotion. He is paired up with Natrah, a modest yet brightly menacing newcomer to the company that sole existence further shaken both Rizal, Danny’s best friend intention to go head above shoulder from Danny in the promotion and Zurina, Danny’s constant, hopeless admirer’s grasp on channeling his undivided attention towards her.



With Danny and Natrah in one team, Rizal and Zurina in another, Danny finds himself in a watershed transition from his old ways to cater to his unexplained attraction towards Natrah as they collaborate in the project coinciding with the month of Ramadhan. Oblivious to his newly grown fondness of Natrah, Danny’s threshold plunges into a series of obstacles plotted by Rizal and Zurina that directs him into a buttoned up faรงade of Natrah, thus, obscuring his depiction of her.



Will Danny’s realization of Rizal’s betrayal in an eminent project proposal, an abrupt collapse of Natrah in one of the company’s functions and an encased letter embracing her bedridden silence from Nazri, Natrah’s brother following her comatose pin Danny down to a crossroad lifting him into a point of no return? Or will time be on Natrah’s side enabling Danny to dig deep, pushing his inferior ego over him and express his grave gratitude and seemingly noble love to Natrah?



The last night of the Ramadhan month stands in between Danny’s reconciliation with his family. The curtain of the holy month is almost down. The melancholic tone of the ‘Takbir’ blankets the solemn house of Ismail and Kamariah as they await the longing return of their beloved son home. Will Danny’s absence at home all this while coin an invigorating poised prospective between religion and current life affairs in Ismail for the betterment of their rancid relationship?

Lagu Mok Versi Terengganu ( Hargai mak anda )

Pagilah pagi mok wak kueh
belang belang tu jugok mok kuca air
kita tengoh makang mok nyapuh serumoh
mok duk kicoh kaeng kita baru sudoh..eheh..

mok..mok..oooo mok..

tari naek sikek mok susoh hati
orghang jual ikang dok lalu lagi
kite duk sedak nengok depang tv
mok duk rusing dapo pah ceroh buke peti..eheh..

mok..mok..oooo mok..

bile tengohari peruk rase lapo
akak tudung saji nasik lauk telo
kite pong tanye dokkang wak ni saje
mok pong jawak doh mung wak taik mate

ehe mok..mok..oooo mok

hoii..sudoh abih makang mok kutik pinggang koto
sudoh basuh blake mok gi kherlak sebeto
dok lame pahtu bunying khertung khertang
mok duk kuca serawe nok wak makang petang kakrang

eheh mok..mok..oooo mok...hooo

lepah mayang garek nok jembe ke ise
mok dang lagi wak lauk sebase
kite kenyang peruk nengok layang gusti
sedo sedo blakang mok jeretoh datah kusi..eheh

mok..mok..oooo mok

dari pagi sapa ke malang
mok wak khije dok bunyi kokrang
payohnya nok dengo mok sebuk
payohnya nok dengo mok duk sunguk
payohnya nok dengo mok tubek muluk
hok letehnye wel lokk...

Cara Mudah Menangkap Kijang

Health Benefits of Dates - Heart, Brain, and Digestive Health



date fruit
A product of the date palm and cultivated since approximately 6000 B.C, the date fruit is one of the sweetest fruits around and also happens to come in many different varieties. Although dates can be eaten fresh, the fruit is very often dried, resembling raisins or plums. But whether fresh or dry, the health benefits of dates are still just as plentiful.

  by Mike Barrett

Nutritional Content of Dates

If you’re looking for fiber, potassium, or copper, look no further than dates. While dates are rich in many vital nutrients and therefore offer many health benefits, the fruit is so small that you’ll need to consume a larger quantity to intake the necessary amount.
The following nutritional data outlines some of the key nutrients found in dates, and is based on a 100g serving of the fruit.
  • Fiber – 6.7 grams. 27% RDA.
  • Potassium – 696 milligrams. 20% RDA.
  • Copper – 0.4 milligrams. 18% RDA.
  • Manganese – 0.3 milligrams. 15% RDA.
  • Magnesium – 54 milligrams. 14% RDA.
  • Vitamin B6 – 0.2 milligrams. 12% RDA.
Note: Dates are high in sugar content – coming in at a whopping 66.5 grams per 100 gram serving of the fruit. It is recommended to lessen sugar consumption as much as possible, even when the sugar is being consumed from fruit.
Check out the USDA Nutrient Database for a full nutritional profile of dates.

The Known Health Benefits of Dates – What the Date Fruit Has to Offer

Dates aren’t exactly a nutritional powerhouse when compared to some other foods like kiwi or sesame seeds, but the fruit does still offer numerous health benefits along with great taste. Here are some health benefits of dates.
  • 1. Promoting Digestive Health, Relieving Constipation – Fiber is essential for promoting colon health and making for regular bowel movements. The insoluble and soluble fiber found in dates help to clean out the gastrointestinal system, allowing the colon to work at greater levels of efficiency. Some other benefits relating to fiber and colon health are reduced risks of colitis, colon cancer, and hemorrhoids. (Dates could even be coupled with other home remedies for hemorrhoids.)
  • 3. Anti-Inflammatory – Dates are rich in magnesium – a mineral known for its anti-inflammatory benefits. One study found that “inflammatory indicators in the body such as CRP (C-reactive protein), TNF (tumor necrosis factor alpha), and IL6 (interleukin 6) were all reduced when magnesium intake was increased.” Further, inflammation in the arterial walls was also reduced with magnesium intake. Based on magnesium’s anti-inflammatory properties and the findings of this study, magnesium can effectively reduce the risk of cardiovascular disease, arthritis, Alzheimer’s disease, and other inflammation-related health ailments.
  • 4. Reduced Blood Pressure – Magnesium has been shown to help lower blood pressure – and again, dates are full of the mineral. Additionally, potassium is another mineral in dates that has several functions within the body, aiding with the proper workings of the heart and helping to reduce blood pressure.
  • 5. Reduced Stroke Risk – After evaluating 7 studies published over a 14 year time period, researchers found stroke risk was reduced by 9% for every every 100 milligrams of magnesium a person consumes per day. The research can be found in the American Journal of Clinical Nutrition.
  • 6. A Healthy Pregnancy and Delivery – Further adding to the health benefits of dates, one study performed by researchers at the University of Science and Technology set out to discover how the date fruit impacted labor parameters and delivery outcomes. After studying 69 women for a year and 1 month, the researchers found that “the consumption of date fruit in the last 4 weeks before labour significantly reduced the need for induction and augmentation of labour, and produced a more favourable, but non-significant, delivery outcome. The results warrant a randomised controlled trial.”
  • 7. Boosting Brain Health – Some studies, such as one found in JAMA Internal Medicine, found that sufficient vitamin B6 levels are associated with improved brain performance and better test scores.

A Summary of Dates Health Benefits: Dates are Great for:

  • Weight loss
  • Relieving constipation, supporting regular bowel movements
  • Promoting heart health, reducing heart disease risk
  • Diarrhea
  • Iron-deficiency anemia
  • Reducing blood pressure
  • Impotence
  • Promoting respiratory and digestive health
  • Pregnancy deliveries
  • Hemorrhoid prevention
  • Chronic conditions such as arthritis
  • Reducing colitis risk
  • Preventing colon cancer
Remember to share all of the health benefits of dates with your friends and family!
Additional Sources:
NutritionData.Self
Wikipedia

Read more: http://naturalsociety.com/


-----------------------

More Info www.facebook.com/QuranicFoods
www.OliveAsli.blogspot.com
www.QuranicFoods.com

Cikgu Soraya & Anuar...i liked...

Soalan ari pertama sekolah:-

Cikgu Suraya : murid2, sebutkan nama binatang yg bermula dgn huruf G ?

Anuar : Gajah ๐Ÿ˜ 

Cikgu Suraya : bagus !!! Sekarang sebutkan nama binatang bermula dengan huruf D ?

Anuar : Dua gajah ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ 

Cikgu Suraya : anuar, jangan main2 !!... berdiri !!... murid2 lain ada jawapan ?

Semua murid senyap tak tahu jawapan...

Cikgu Suraya : sebutkan nama binatang yang bermula dengan huruf M ? 
Murid2 lain sentap.. tiba2.....

Anuar : Mungkin gajah...๐Ÿ˜ 

Cikgu Suraya : anuar..... main2 lagi..pegi berdiri diluar kelas !!
Murid2 diam tak tahu jawapan...

Cikgu Suraya : sebutkan nama binatang yg bermula dengan huruf J ?
Semua murid diam tak tahu jawapan.. tiba2..... kedengaran suara dari luar kelas...

Anuar : Jangan jangan gajah...๐Ÿ˜ 

Cikgu suraya betambah marah ๐Ÿ˜ก lalu menyuruh Amran menutup pintu kelas..

Cikgu Suraya : sebutkan nama binatang yg bermula huruf A ?
murid2 semua jg diam...tiba2 anuar menyampuk dari luar tingkap..

Anuar : Anak gajah..๐Ÿ˜ 

sekali lagi cikgu suraya menyuruh amran menutup tingkap..
selang beberapa minit suara anuar tidak lagi kedengaran...
cikgu Suraya menyuruh amran keluar mencari anuar..tapi tiada..

Cikgu Suraya : takpa murid2..biarkan anuar...
cikgu bertanya lagi soalan pada murid2nya...

Cikgu Suraya : sebutkan nama binatang yg bermula dgn huruf K ?
murid2 semua juga diam...
.........tiba2.....suara anuar dgn pembesar suara.....

Anuar : Kompom gajahhh ๐Ÿ˜ ๐Ÿ“ฃ ๐Ÿ“ฃ ๐Ÿ“ฃ 
๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ 
jgn ketawa fren..๐Ÿ˜ท ๐Ÿ˜ท ๐Ÿ˜ท Sambungan cerita gajah

cikgu Suraya : anuarrrrr....masuk kelas sekarang. 

Anuar : Tadi suruh keluar. sekarang suruh masuk plak.

cikgu suraya: Oleh kerana kamu pandai sangat, cikgu nak tanya kamu 1 soalan. Kamu ada kain pelikat kan?

Anuar : Ada cikgu. Kain pelikat Gajah Duduk cikgu.

cikgu Suraya : anuarrr....x abis lagi dengan gajah kamu ni. Ok lah. Kalau kamu pandai sangat, kenapa kain pelikat tu nama dia "Gajah Duduk"?

Anuar: sebab kalau saya salah duduk masa pakai kain tu, nanti belalai gajah terkeluar.

cikgu Suraya : Anuoorrrrrrr.......

Adiku MasterChef Tong Gas


Mak suruh abang jaga adik...adik siap masak apa xtau kat dapur....Jenuh kena beletiar dengan mak dia. Sakit kepala la si mak ni dia dapat anak cerdik terlajak macam ni.

Video ni admin dpt kt fb nama norish. Lepas download cari balik x jumpa lak sape post tu.