Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

LPT2, Geng Johor Minyak Abis Berjemaah, Nk Kesian ke Nak Gelak! Keh3..



LPT2, Geng Johor Minyak Abis Berjemaah, Nk Kesian ke Nak Gelak ! Keh3...Jauh tu tolak moto. Jeng Kreng !!

Cerita Pagi Tadi....
Rembat punya Rembat
Baru tahu LPT 2 takde pum minyak πŸ˜‚πŸ˜‚
Kesudahannya Tolak Motor Berjamaah πŸ˜‚πŸ˜‚
#GengJohorHendakKeTerengganu
#LPT2 berhantu

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

LPT2, Geng Johor Minyak Abis Berjemaah, Nk Kesian ke Nak Gelak! Keh3..



LPT2, Geng Johor Minyak Abis Berjemaah, Nk Kesian ke Nak Gelak ! Keh3...Jauh tu tolak moto. Jeng Kreng !!

Cerita Pagi Tadi....
Rembat punya Rembat
Baru tahu LPT 2 takde pum minyak πŸ˜‚πŸ˜‚
Kesudahannya Tolak Motor Berjamaah πŸ˜‚πŸ˜‚
#GengJohorHendakKeTerengganu
#LPT2 berhantu

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Moto nak Laju? Teknik "Rahsia" Nak Setting Karburator



Moto nak Laju? Teknik "Rahsia" Nak Setting Karburator

haha gurau je, saje nak hilangkan tekanan korang kasi layan video budak- budak sengal. Confirm moto x semput lagi. Keh3 jgn marah...

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Kehebatan Raja Donut Malaysia Menyerlah Sejak Kecik Lagi :)



Kehebatan Raja Donut Malaysia Menyerlah Sejak Kecik Lagi :) Lingkup la moto bapak dia ahahaha..Ada sape nak order donat..? Jangan ko balik kena donat ngan bapak plak.. Inilah akibatnya tengok cerita hantu bonceng keh3..

Kredit : ‎Amir Alif‎

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

ATEH MEJA 10 RIBU NI HELMETNYE !! WAHID SENARIO SIGN HELMET SHOEI



Wahid Senario sanggup singgah sungkai, perak sebab nak tandatangan helmet shoei. 3 biji cengkerang jepun ori. orang cakap sign wahid memang rare dan ada nilai tersendiri. Cuba korang tgk sendiri mmg cantik dia punya sign. Lama x tengok wahid rindu plak nak tengok dia.

Kredit to: Anje Man

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Padu Terok !!! Steady Der, Kriss Achey Exzos Berapi2



acheykintangkintung: So raya ni tak payah beli mercun... hahahha semalam terkejar nak balik sahur... kriss 110cc First model... chamber ekzos... bukan merempit yeaa..

Kredit : acheykintangkintung

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Kantoi dengan abang Polis merempit !! Ko nak menagis ke nak ketawa..



Kantoi dengan abang polis !! Ko nak menagis ke nak ketawa..buat muka seposen akhirnya abang Polis lepas gak hehe. Nasib la abang Polis suruh belanja nyanyi je tak bawa balik balai kalau tak nyusahkan mak bapak je. Saman lagi jemm...

Kredit: Malaysia Viral Video

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Paatu paadava !!! Y15zr Vs RS150, Lawak Mamat ni



Paatu paadava !!! Y15zr Vs RS150, terbaik mamat ni. Xtau apa yang dimaksukannya mgkin dia dok cerita pasal Y15zr vs Rs150 kot hahaha. Admin main tembak je. Macam paham plak dia. Apa pun memang menarik !!

Kredit : Adex Pelik

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Berani Mati !! Race Malam Minggu Di Asrama Sekolah



Berani Mati !! Race Malam Minggu Di Asrama Sekolah. Haha ramai gila penyokong tu, kemungkinan ada pertaruhan kot, Berani mati sebabnya kalau kantoi dengan warden abis la semua haha. Jangan marah ye. Teringat admin kenangan masa sekolah dulu dok asrama gak.

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

�� Akak Sado Dinamik Kuning Buat Aksi Mengerikan :)



Akak Sado Modenas Dinamik Kuning Buat Aksi Mengerikan :) Pandang belakang dlu.. Line clear.. Lpas tu pump.. Terr.... 🏍 Jangan korang tewas dah la dengan dia ...malu oo.

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Azroy & Geng Motonya dah Tersalah Ngorat ! Gila Gila Remaja



Azroy, Remy, Chin, Ravi & Kuzie mengorat awek di bus stop sekali tersalah orang rupanya cikgu baru mengajar di kelas diorang..mampui cikgu balas dendam. Kaw-kaw dimalukan depan kelas, abis kantoi dengan awek plak tu. Ni filem lama saja mengimbau nostalgia mat motor dulu2.

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Dia punya Kerek kemain lagi! last2 Kena tibai gelak..



Dia punya Kerek kemain lagi! last2 Kena tibai gelak..Abang superbike ni dia punya eksyen mengalahkan VR46 sekali kantoi tang starting...ingatkan pro sangat gaya tu haha.

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

Viral Anak Mami Membebel Pada Lelaki Pemalas, Dijawab Baik Punya oleh 2 ...



Viral Anak Mami Membebel Pada Lelaki Pemalas, Dijawab Baik Punya oleh 2 Jejaka !!! Ni Semua Qaplah Jingga, Badut Sarkas Kepala Dongga haha.

Sila subcribe channel youtube kami untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://kelakargila.blogspot.my/

Haha!! Mangkuk ayun, dibantainya wheelie time bawak mak dia!



Haha!! Mangkuk ayun, dibantainya wheelie time bawak mak dia! Kesian tul mak dia aku tengok, kalau buat kat pak mungkin kepala dah kena pelangkung haha. Nak marah ke nak gelak sama byk. Layan je la anak dapat anak sasau mcm ni.

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.my

Haha lawak2!! Driver bas pedajal member latah



Driver bas pedajal member latah. Haha sekali hon melompat2 member. Letih member kena camni haha.

Sila subcribe channel youtube kami dan layari untuk lebih banyak video menarik http://kelakargila.blogspot.my/

Kantoi !! Lari JPJ Jalan Mati, Rempit Vs JPJ Zaman 3GP



Kantoi !! Lari JPJ Jalan Mati, Rempit Vs JPJ Zaman 3GP. Video dah lama maaf la gambar kurang kualiti masa zaman ni send video pakai bluetooth je. Menangis mamat ni kena buli ngan abang2 Jpj siap payung 1 lagu negaraku. Last2 terlepas jugak. Pandai dia belakon.

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.my

Hikmat Moto Terbang ! Melintas Parit Tanpa Jambatan



Hikmat Moto Terbang ! Melintas Parit Tanpa Jambatan. Pakcik ni yang dikatakan mendapat 1 juta kerana lompatan berbahaya ni di sponsor oleh redbull...gurau je. Video lama tapi masih bertenaga hehe, untuk abang2 yang kerja di ladang jangan dok buat perangai malas macam ni.

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.my

Harga Ikan Termenung / Ikan Kembung

Harga Ikan Termenung boleh buatkan kita termenung sekarang, bayangkan la masa-masa depan anak2 kita, Ikan Termenung dah sama harga macam ikan tuna, nelayan yang kelaut tak untung mana sangat tapi broker-broker la yang dok makan untung berlipat kali ganda. Kalau tak dah lama nelayan-nelayan jadi kaya raya.

Status Fb Lawak,
Status Kelakar
Status Lawak Gila

Koleksi Aksi Hebat, Kelaut dan Lawak Ketum Awek Rempit



Koleksi Aksi Hebat, Kelaut dan Lawak Ketum Awek Rempit. Yang minah2 acah2 minah rempit di luar sana jangan tiru mcm video ni dengan sekali korang2 kelaut.

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.my

Batu Nisan Untuk Kematian



Di kwsn perkuburan, Seorang doktor menangis di depan sebuah pusara yg tanahnya masih merah.
Uniknya di pusara makam terletak batu nisan berbentuk *HATI*yg cukup besar, serta nampak sangat jelas,walau dari jauh.

Ustaz :
"Sudah la, reda aje, jangan terus menangis..."

Doktor :
"Ustaz, bagaimana saya tidak sedih. Bagaimana kalau saya yg mati?"

Ustaz :
"Semua orang pasti mati,tuan!"

Doktor :
"Begini Ustaz, yg mati ini teman saya.
Kami para kumpulan Doktor pakar sudah sepakat, siapa saja di antara kami yg mati, maka akan dibuatkan batu nisan dengan gambar sesuai dlm bidang pakar  kami"

Ustaz :
"Ooo... teman doktor yg mati ini apa kepakarannya?"

Doktor :
"Dia pakar HATI, makanya batu nisan dia berbentuk hati."

Ustaz :
"Jadi apa yg membuat tn begitu risau?"

Doktor :
"Lahh, kalau saya mati, tak dpt dibayangkan batu nisan yg akan dibuat untuk saya..."

Ustaz :
"Memangnya doktor ni pakar dlm bidang apa ye?"

Doktor :
"Saya Doktor pakar dlm bidang KELAMIN, Ustaz !!"

Ustadz :
"Astaghfirullah haladzim..." (Ustadz sampai melompat.... terbayang sambil tersenyum krn tak dpt menahan ketawa.)
Akhirnya ustaz itu berkata:
"Ya, sudah la. Tak ada apa-apa yg perlu di risaukan, tenang aje, nanti batu nisannya kami akan pakaikan spender..."😜😜😜😜

НaΒͺΒͺΠ½aΒͺΒͺΠ½aΒͺΒͺΠ½aΒͺΒͺ
Doktor akhirnya ketawa juga.

Semua masalah ada penyelesaiannya & tersenyum buat kita awet muda
Maaf ya..untuk legakan kestressan😊

lawak 2017, kelakar, lucu, gelihati

ILMU TUNDUKKAN BINI


INI ADALAH KHUSUS UTK PARA SUAMI YANG TAKUT KEPADA ISTERI ATAU ISTERI ANDA TIDAK TAKUT KEPADA ANDA....
AMALAN INI DIPERTURUNKAN OLEH LELUHUR SAYA DARI GENERASI KE GENERASI......
SILA BACA DGN TELITI......

1. Amalkan doa selepas anda makan malam dan selepas bangun dari tidur.

2. Sebelum makan malam anda ambil 7 butir nasi dan letak di atas pinggan anda ke arah isteri anda

3. Kemudian niatkan supaya isteri anda gerun kpd anda dan makan nasi 7 butir itu dahulu sebelum anda menghabiskan sepinggan nasi anda..

4. Kemudian selepas bangun dari tidur anda perlu picit ibu jari kaki kanan anda sebanyak 7 kali dengan niat supaya isteri anda gerun pada anda. Ini diikuti dgn memicit ibu jari kaki kiri sebanyak 7 kali juga dgn niat yg sama.

5. Dalam tempoh 7 hari saya jamin isteri anda akan menjadi gerun apabila melihat anda.

Jika anda berjaya membaca amalan ini hingga habis ternyata dan tepat sekali...  HANG MEMANG TAKUT BINI..!!

Sembang jer deras tampaq singa laa, sepak rimau laa...sekali bini keloi lupa abih, PIIIIRRAHHHH !!!πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜πŸ˜¬πŸ˜¬


ILMU TUNDUKKAN  BINI LAWAK, KELAKAR, KELAKARGILA

Tragedi !! Nilah Akibatnya Selalu FLy...Mat rempit jatuh Moto



Tragedi !! Nilah Akibatnya Selalu FLy...Mat rempit jatuh moto #Adam #RiderZKecundangParah !! Nilah Akibatnya Selalu FLy...X Syg Coverset Betul..

Kredit Syafik Alip

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.my

Member ajak Ride Moto Masuk Bengkel, Moto Anak Pun Jadilah !



Member ajak Ride Moto Masuk Bengkel, Moto Anak Pun Jadilah ! Jangan risau kalau terjumpa Polis atau JPJ boleh angkat moto lari masuk hutan keh3...Lokasi kat mana cuba teka?

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.my

Apabila Raja Suruh Pakai Whatsapp, geng Sultan Melaka gak ni



Apabila Raja Suruh Pakai Whatsapp
Minyak naik harga, kena saman majlis perbandaran la apa lg..korang tengok sendiri la lawak boleh tahan.

lebih banyak video2 menarik sila subcribe channel CacaMerba
dan layari blog kami di http://kelakargila.blogspot.my/

Wow, Burung bunyi macam suara budak menangis , sebiji terus !!



Wow, Burung bunyi macam suara budak menangis , sebiji terus !!
apa nama burung ni ? kena cari sekor bela..

lebih banyak video2 menarik sila subcribe channel CacaMerba
dan layari blog kami di http://kelakargila.blogspot.my/

Kenagan Terindah, Gaduh Sakan Main Jutaria !



Depa nie dok bekelai apa pun aku tak tau, main jutaria pun gaduh sakan hehehe lawak la depa nie...layan2...adik kena tipu ngn abg mesti rugi ribu2 dh ni
lebih banyak kelakar di http://kelakargila.com/

Ngorat awek Superbike..ehh Ngorat Awek Acah2 Ada Superbike :)



Ngorat awek Superbike..ehh Ngorat Awek Acah2 Ada Superbike :) yang awek tu pun garang woo..i like ...! last2 kayuh basikal bmx keh3...mmg lawak gila mamat ni. Dh beli superbike ke abam ni sekarang..

Sila subcribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan untuk lebih banyak video menarik dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.my

Temuduga Ujang

Pegawai : Nama saudara siapa ?
Ujang : “ Ujang…”
Pegawai : “Cuba ceritakan tentang keluarga saudara !!…
Ujang : “Saya 2 beradik.. adik saya masih belajar di Kampung.. Orang Tua saya tinggal orang negeri sembilan.. Nenek dan Datok saya dari belah ayah tinggal di Perlis… Nenek dan Datuk dari belah Ibu pula tinggal di Melaka.. , tapi datok saya dah meninggal..,Bapak saudara dan mak saudara semua tinggal di Melaka..
Pegawai : “Apakan saudara boleh berbahasa inggeris ?
Ujang : “Yes .. i am … “
Pegawai : “now tell me about your family in English !!… “
Ujang : “Sorry sir .. i don’t have family in English … they’re all living in Malaysia”

Lawak Selsema Burung


"Doktor," kata seorang ayah melalui telefon, "Anak lelaki saya menderita Selsema Burung."

"Saya tahu,"jawab doktor.

"Semalam saya telah ke rumah anda dan memberinya ubat. 


Pisahkanlah dia dari semua orang yang ada di rumah."

"Tapi, doktor," kata ayah yang cemas itu. 

"Dia telah mencium pembantu rumah kami." 

"Kasihan. kalau begitu dia juga perlu dikuarantin." 

"Tapi, doktor, saya juga telah mencium pembantu itu." 

"Wah, ini rumit. Bererti anda juga sudah menyimpan benih penyakit itu." 

"Ya, dan tidak lama setelah itu, saya juga mencium isteri saya." 

"Celaka,"jawab doktor, "Kalau begitu saya sudah dijangkiti." 

Koleksi 7 Cerita Lawak Pendek



Cerita 1
Di dalam sebuah bas duduk seorang pemuda dan seorang nenek. Si nenek memicit-micit kepalanya.
“Kenapa nie nek. Pening ya,” tanya pemuda tersebut.
“Ya nak, rasanya kepala pening, perut mual, rasa macam nak muntah,” jawab nenek.
“Oh, ya nak, bolehkah nenek melihat muka kamu sebentar.”
Pemuda itu terkejut tapi kemudian tersenyum,”Boleh nek, tapi kenapa?”
Si nenek menjawab,”Biar muntahnya lebih cepat.”

Cerita 2
Di pagi hari yang nyaman,dua orang sudah lanjut usianya duduk berehat-rehat. Pak Abu dan Pak Majid namanya. Yang Pak Abu membaca surat khabar manakala Pak Majid hanya duduk termenung jauh sambil hisap rokok daun.
Pak Abu: Majid, engkau tengoklah berita hari ini. Ada orang sanggup jual anaknya.
Pak Majid: Hmmmmm. Jawab Pak Majib macam acuh tak acuh je.
Pak Abu: Kot pun terdesak nak duit janganlah jual anak. Banyak lagi cara nak dapat duit. Kerja kat pam minyak ke, jual kacang putih ke, jual surat khabar ke. Betul tak Majid…?
Pak Majid:Hmmmmmmm… Sambil mengembus asap rokok daunnya keluar melalui hidungnya…
Pak Abu: Kau ni kenapa Majid? Takkan berita ini kau tak ambil peduli ke? Ini melibatkan kemanusiaan tahu. Binatang pun tahu nak jaga anaknya.
Pak Majid: Hmmmm….Nilah aku nak bagitau engkau. Kalaulah aku masa muda-muda dulu..Aku jual je anak-anakku tu..
Pak Abu: Hah??? Engkau biar betul Majid!
Pak Majid: Hoii.. Engkau sedar tak sekarang ni berada di mana? Sedarlah Abu….Kita sekarang di RUMAH ORANG TUA. Kalaulah aku tahu perangai anak-anak aku tu macam nilah, dah lama dah aku jual budak-budak tu!
Pak Abu: HEHEHEHEHE….

Cerita 3
Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu…

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

“Kamu dari mana?” tanya Samad.
“Ada pelajaran tambahan ayah”, jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

“Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
“Maaf ayah… saya baru habis memonton movie di rumah kawan…”.
“Cerita apa?
“Cerita Papadom ayah”.
*PLANG*
“Katakan dengan jujur cerita apa?!”
“Maaf ayah… saya tengok cerita lucah”.

Mendengarkan itu marahlah Samad.
“Kamu nie… kecil-kecil dah nakal… kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika…

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata… “Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak…”

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya…
dan semua terdiam…

Cerita 4
Menurut buku yang ditulis oleh R.O. Windstedt nama Pahang pada mulanya ialah Inderapura. Pada suatu ketika Raja negeri Inderapura Makmur Shahbana ketika itu berhasrat menukar nama Inderapura Makmur Shahbana kepada suatu nama yang ringkas dan sedap di dengar. Beliau meminta Bendahara mencadangkan kepada rakyat jelata bahawa beliau akan memberi seuncang emas dan sepersalinan pakaian baru kepada sesiapa yang dapat memberi nama baru yang menarik. Beliau memberi tempoh selama tiga hari untuk orang ramai tampil ke istana mencuba nasib. Pada hari pertama tidak ramai yang datang ke istana. Kalau ada pun seorang dua. Raja Inderapura pula tidak berkenan. Masuk hari kedua jumlah yang datang berkali-kali ganda dari hari pertama namun semua tidak mendapat tempat di hati raja. Pada hari ke tiga datanglah dua orang sahabat karib ke istana ketika hari masih pagi benar. Ketika ditanya apakah nama yang hendak mereka berikan, kedua mereka berlumba-lumba bersuara.

“Hamba cadangkan nama Karma Sari.”
“Hamba pula cadangkan Margapura.”
“Karma Sari lebih molek.”
“Molek lagi Margapura.”
“Pilihlah Karma Sari!”
“Margapura!”
“Karma Sari!”
“Margapura!”
“Karma Sari molek!”
“Molek lagi Margapura!”
“Tengkorak hang!”
“Opah hang!”
“Opah hang!”

“Sudah! Sudah!” Tiba-tiba raja Inderapura mencelah,”Dalam banyak-banyak nama yang kamu sebutkan tadi, Beta amat tertarik dengan nama yang terakir kamu berdua berikan tadi, apa tadi… haaa? Opahang! Ya… opahang! Pahang sedap nama tu mulai hari ini beta namakan negeri ini dengan nama baru iaitu Pahang.” Demikianlah kisahnya.

Cerita 5
Salwa baru saja memulakan pekerjaan barunya sebagai seorang guru kaunseling di sebuah sekolah.

Dia sangat bersemangat untuk memberikan nasihat kepada pelajar2 di sekolah itu.

Pada masa rehat.. dia melihat seorang pelajar yang tengah berdiri seorang diri hujung padang sedangkan kawan-kawangnya yang lain asyik bermain di tengah-tengah padang mengejar bola antara satu sama lain.

Salwa cuba mendekati pelajar itu dan bertanya apakah dia ada masalah... Pelajar itu menjawab bahawa keadaannya baik saja.

Mendengar jawapan itu Salwa lalu meninggalkannya.

Beberapa minit kemudian Salwa memerhatikan lagi pelajar itu masih sendirian di tempat yang sama. Salwa kini yakin bahawa pelajar ini sebenarnya mempunyai masalah.

Lalu sekali lagi Salwa mendekati pelajar itu dan berkata penuh kelembutan...

"Apakah kamu mahu kalau saya menemanimu?"

Pelajar itu menjawab..

"Okey.. boleh saja...!"

Merasa bahawa pendekatannya berhasil Salwa bertanya lagi..

"Kenapa kamu berdiri seorang diri di sini?"

"Kerana ..." jawab pelajar itu dengan penuh kehairanan...

"... Sebenarnya saya adalah penjaga gol!"

Cerita 6
Seorang budak punk mengajak kawannya datang ke rumah barunya. Dengan bangga dia menunjukkan ruang-ruang bilik dan hiasan rumahnya itu. Mereka berhenti di sebuah gong tembaga yang besar dan kelihatan menarik dan antik.

Kawannya bertanya, "apa benda ni? Kau budak punk pun boleh minat dengan dikir barat ke?"

"Menarik kan?" Jawab budak punk itu. "Ini bukan alat muzik lah bro. Ini jam bercakap."

"Jam bercakap?! Fuyohh! Bro, macam mana ia beroperasi? Sekarang pukul berapa, cuba kau demo sikit."

"Demo? Kau serius? Ok, tengok ni," kata budak punk itu lalu mengangkat gendang besi yg kelihatan berat sambil menghayun kuat menghentam ke tengah-tengah gong itu yg terus mengeluarkan bunyi yang kuat bagaikan boleh memecahkan gegendang telinga.

Tiba-tiba terdengar jeritan di sebalik tembok rumah sebelah, "Hoi!!! Kau dah tebiat nak mampus ke apa hah?!!! Dah pukul 2 pagi lah biul. Tak tahu nak tidur ke?!! Sewel punya budak!"

"Ah! Dah pukul 2 pagi daaah," jelas budak punk itu.
Kawan dia cuma garuk kepala masih blur dan terkedu lagi nak cakap apa-apa.

Cerita 7
Seorang Lelaki tua memasuki bilik doktor untuk pemeriksaan fizikal tahunan. Setelah beberapa minit, doktor keluar dan berkata, "Harun, aku minta maaf, tapi kami mendapati anda menghadapi keadaan yang hanya memungkinkan anda untuk hidup 6 minggu sahaja lagi.

"Tapi Doktor," Harun menjawab, "Saya merasa sihat, saya tak merasa lebih baik dari tahun ini... Hal ini tidak mungkin benar. Apakah tidak ada yang boleh saya lakukan?"

Setelah beberapa saat, doktor berkata, "Ya, anda mungkin boleh ke spa kesihatan yang baru di hujung jalan ini dan mandi lumpur setiap hari".

Harun bersemangat bertanya, "Dan itu akan menyembuhkan saya?"

"Tidak," jawab doktor, "tapi itu akan membuatkan anda terbiasa dengan tanah."

Cerita Lawak Badak Sumbu dan Monyet

Alhikayat, dalam sebuah hutan ada seekor badak sumbu dan seekor monyet. Mereka ni memang tak pernah baik, selalu jer bertengkar...

Pada suatu hari, sedang mereka bertengkar, mereka terjumpa sebuah pelita ajaib. Dipendekkan cerita, setelah digosok, keluarlah seorang jin. Jin itu setuju untuk mengabulkan tiga permintaan bagi kedua binatang itu.

Permintaan 1
Badak : "Saya mau semua badak sumbu di dalam hutan ini adalah betina, kecuali saya... hehe."
Monyet : "Saya mau sebuah motor Harley Davidson."

Jin tu kelip mata, bling... semua badak lain kat situ jadi betina, pastu ada sebuah Harley Davidson 1300cc warna hitam.

Permintaan 2
Badak : "Saya mau semua badak sumbu kat negeri pahang ni betina kecuali saya.. hehe."
Monyet : "Saya mau jaket kulit hitam dengan helmet jenama Shoei."

Jin tu kelip mata lagi, bling... semua badak di pahang dah jadi betina, dan monyet tu pun dapat barang2 mat motornya tu..

Lepas tu jin tu kata, "Ini permintaan terakhir kamu, pikirlah dengan baik-baik!"

Badak tu pikir sejenak lepas tu kata, "Saya mau semua badak sumbu kat Malaysia ni betina yang cun melencun ghilerrr... kecuali saya."

Jin tu pun kelipkan mata and then bling... maka tinggallah badak tu satu-satunya badak jantan satu Malaya nihh..

"Hah monyet, awak nak apa pulak.. kasut boot kulit ke?" tanya jin.

Monyet tu memakai helmetnya, naik atas motor Harleynya, start enjin, kemudian melihat pada badak yang tersengih lebarr tu, "Saya mau badak tu jadi GAY!!"

Jin tu pun kelipkan mata, bling...

Maka meraunglah badak sumbu tu sepuas-puasnya.. "Mana aku nak cari badak jantan ni nyah... ish.. tak kuaassa nyah..."

Pasangan Kekasih Kini


Aku penah gak mcm ni . 
Awek aku tanya 'B yg mane?' 
'B dah bunuh brape?'
'B dah mati ke blom?'
'B kuasa dia mcm mane?'
'B layan la syg' 'Bbbbbbbbbbbbb' 
Aku jawab : 'baik kau diam sebelum aku selit kau bawah meja ni aku tengah war' 
Lalu beliau melakukan carian cerita korea hehe...

Kadar Baru Harga Ketum Di Malaysia

Persatuan peniaga-peniaga tegar ketum di Malaysia telah bersepakat akan menaikan harga ketum di seluruh Malaysia, ini adalah tindak balas dari kenaikan harga minyak.

Kadar baru harga ketum di malaysia mulai 1 FEB 2017
K.lumpur rm 12.00 seliter
Perlis rm 7.00 seliter
Kedah rm 7.00 seliter
Kelantan rm 15.00 seliter
N.sembilan rm 12.00 seliter
Melaka rm 12.00 seliter
Johor rm 13.00 seliter
Perak rm 7.00 seliter
Terangganu rm 7.00 seliter
Selangor rm 12.00 seliter
Pahang rm 12.00 seliter
P.pinang rm 7.00 seliter
Sabah dan sarawak bebas dari ketum..

Berkuatkuasa pada pukul 12 A.M 1 FEB 2017

Haraf maklum
Gambar Sekadar Hiasan

Saudara2ku....
Jgn risau pasal ⛽minyak naik ni. bersabarlah ..  πŸ˜„sekejap aje tu. bila kereta tu dah jalan  πŸš—πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨ nanti minyak tu akan turun ⤵sedikit demi sedikit πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Nenek Hartawan



Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Abu pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.

Nenek : "Abu, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek..."

Abu : "Jangan cakap macam tu, nek..." (Tapi dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung... dapat pulak harta pusaka nenek).

Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek."

Abu : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun nenek? Abu tidak pernah tahu?"

Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya."

Abu : "?????"#@$%@$#@$%@%$@#@#$#@$@$@#$@$&*&

Dreber Jam Tersepit



Ada sekali tu ketua kampung orang asli telah dihadiahkan jam dinding oleh pihak tentera kerana menolong mereka dalam operasi. Alangkah bangganya ketua orang asli tersebut bila jam tersebut digantungkan di depan pintu rumahnya dan orang kampung sering datang melihat jam tersebut seolah-olah barang hiasan kerana mereka pada masa tu tak tahu bagaimana menggunakan jam untuk melihat waktu. Suatu hari anak ketua kampung tersebut memberitahunya yang jarum jam tu telah berhenti bergerak. Masa tu punyalah ramai anak buah dia kat halaman rumah sedang melihat jam tersebut.Maka ketua kampung tu pun konon nak tunjuk terrorlah lalu dia pun menurunkan jam tersebut dari tempat penggantungan dan membelek-belek jam tersebut depan belakang. Beliau ternampak tempat bateri jam tersebut dan telah dengan tidak sengaja terkuis bateri itu terkeluar dari tempatnya.Entah macam mana ada pulak bangkai seekor cicak di celah-celah tempat bateri tu...beliau pun dengan bangganya memberitahu kepada anak-anak buahnya. "OOOO...patutlah tak jalan. Drebarnya mati tershepittttt....!!" Hahahahhahaha

Aiman Tino Punya Penangan

 Aiman Tino Punya Penangan kesian kakak, jilake punya adik. Mesti adik dia minat dekat Hyper Act kot. Sila meninggal terus....Kah3 Kah3 Kelakargila!

Sembang Deras Jidon

Sembang ja deras last-last apa yang jadi hahaha....moral of story jangan sembang deras dan jangan pandang rendah pada moto yang berkuasa rendah. Kah Kah Kah !

Aligator Di Kelantan

..disaat air banjir mulai menaiki beberapa kawasan bandar di Kelantan..beberapa pelancong asing mulai bimbang tentang kehadiran 'Aligator' di kawasan banjir di tempat penginapan mereka apabila mendengar ramai penduduk menjerit dan menyebut kehadiran reptilia ganas itu..

Mcm dalam filem rogue

..selepas diselidiki mereka dapati bahawa terdapat kekeliruan mengenai haiwan itu dengan amaran penduduk sekitar yang menjerit dengan laungan;..

.."..alih keto..!!..alih keto..!!.." (aligator!!..aligator!!)..

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Suami Kedekut dan Mr Pilot

Sepasang suami isteri, dah lama kahwin tapi tak ada cahaya mata. Si suami teramat lah kedekut, bukan setakat taik idung masin, Taik mata pun masin gak.. Salah satu xtvt tahunan mereka ialah mengunjungi satu pameran udara.
Tahun pertama, si isteri nak sangat naik sebuah pesawat ringan. Pergilah mereka berjumpa dengan pilot pesawat tu. ‘Encik, berapa saya kena bayar untuk menaiki pesawat ni?’ tanya si suami
‘Tak mahal encik, cuma RM50 untuk satu pusingan’ jawab pilot tu.
‘Uuiishh…mahalnya, tak jadi la saya nak naik’ jawab si suami lalu menarik tangan Isterinya berlalu dari situ.
‘Alaa… abang ni, RM50 pun nak berkira, Setahun sekali je bang, dah lama saya nak naik pesawat cam tu’ rayu si isteri dengan nada manja dengan harapan si suami akan ubah fikiran. ‘Jgn nak ngada2, RM50 tu banyak benda lain kita boleh beli’ Kecewalah si isteri atas sifat kedekut suaminya. Buka! nnya tak mampu,dlm bank melambak lagi duit dia.
Tahun kedua, mereka pergi lagi. Si isteri sekalilagi memujuk Suaminya untuk menaiki pesawat tu. Berjumpa lah mereka dengan pilot tu, pilot yg sama tahun lepas. Tapi kali ni, bayaranya dah jadi
RM80… Apa lagi sekali lagi kecewa lah si isteri tadi.
Tahun ketiga, mereka Pergi lagi… Si isteri tadi awal2 lagi dah pujuk si suami untuk menaiki pesawat ringan tu. ‘Baiklah, kalau bayaranya kurang dr RM30, kita naiklah’kata suami yang membuatkan si isteri menarik muka masam krn dia tahu bayarannya pasti akan meningkat lagi tahun ni.
Mereka menuju ke pesawat yang sama cam tahun lepas dan jumpa ngan pilot yang sama juga. Seperti yang dijangkakan, bayaranya dah jadi RM100. Segeralah si suami menarik tangan isterinya berlalu dr situ. Si pilot td yang kesiankan si isteri yang saban tahun mengimpikan untuk menaiki pesawat tu memanggil mereka semula.
‘Encik, berapa yang encik sanggup bayar?’ ‘Aku cuma nak bayar bawah RM30 ajer’jawab si
suami.
Setelah berfikir seketika, berkatalah si pilot tadi ‘Baiklah, Encik boleh naik pesawat tu dengan bayaran RM20 sahaja tapi dgn satu syarat’ Gembiralah si suami tadi, RM20 ajer ‘tapi apa syaratnya’
‘semasa di udara, encik dan isteri encik tak boleh Mengeluarkan satu suara pun.. Kalau bersuara juga, saya akan kenakan bayaran RM10 bagi setiap perkataan yang keluar dari mulut encik atau isteri encik’
jawab pilot td sambil tersenyum.
‘Baiklah saya setuju’ jawab si suami dengan yakin bolehnya. Maka, naiklah mereka akan pesawat tu… Pilot tadi pun ada niat lain sebenarnya. dia nak ajar si suami yang kedekut tadi. Dia pun buat lah aksi2 acrobatik yang diakui membahaya.
Macam2 aksi dia buat, tapi hairan gak dia sbb suami isteri yang duduk kat belakang dia tak menjerit pun. Dia cuba lagi buat aksi2 yang merbahaya, berpusing2 pesawat tu, tapi still senyap gak. Setelah muslihat dia tak berjaya, pilot tu pun mendaratkan lah pesawat dia.
Rasa rugi pulak sbb cuma boleh dpt RM20 ajer. Bila dah mendarat, Cuma si suami yang turun dari pesawat
tu.
‘Ehh? mana isteri encik?’tanya pilot tu terkejut. ‘Dia dah jatuh masa kau pusing2 pesawat tadi’
‘Hahh apasal tak cakap’ ‘Kalau aku cakap nanti kena tambah bayaran lak’ jwb si suami Sambil menghulurkan RM20 kepada pilot td dan terus berlalu…
Moralnyer..: Carilah suami yang mengasihi isterinya dan tidak terlalu berkira

Ketat

Teruna: Arghhh.. ketatnyer… jenuh ni..
Dara: xkan ketat sgt kot.. tekan le kuat ckit…
Teruna: Ketat giler ni… apa u wat… jenuh i tekan…
Dara: Apalah u ni… tu pun xleh nak wat.. td kata hebat sgt… mana kelakian u…?
Teruna: u main prananlah sama… mana leh i sorg jer… u tolak k.. i tekan…
Dara: yele2… i tolak ni… argh… sakitnya…
Teruna: Sakit sikit je… klo kita wat sama2.. mesti sempoi nyer.. kita wat sama2 k
Teruna/dara: tolak…tekan…tolak..tekan..tolak..tekan..
Teruna: Fuhhh.. kan i kata mesti berjaya nyer.. amacam best x?
Dara: maunyer x… berjaya jugak buka pintu ni… lama lagi dlm ni.. mau pengsan i..
Akhirnya dapatlah truna dan dara kluar dara bilik stor setelah terkurung slama 10 minit akibat dipermainkan rakan setugas.
p/s: haaa dlm kepala tuh dah pikir lain dah tu kan kan?

Superman Highway! Kawasaki Ninja vs LC135 vs 125z



Superman Highway! Kawasaki Ninja vs LC135 vs 125z

Superman highway, pemanduan gila-gila menjadi kegemaran rempit Malaysia hehe, fly fly tanpa rasa melekit..Awesome! Jangan lakukan aksi ini dirumah kerana......bapak anda akan bakar moto :)

Sila subcribe channel youtube kami utk lebih banyk video menarik
layari juga blog kami http://pelesitselatan.blogspot.my/

Sprint Test RXZ



Tengok pikap gila rxz ni. Agak-gak korang la yang mana menang? hehe rindu pada rxz abam dulu-dulu. Rxz still the boss walaupun dah lama.

lebih banyak video menarik di http://pelesitselatan.blogspot.my/

Dinamik Vs 125z, Dinamik Menang!!


Dinamik Vs 125z, Dinamik Menang!! so kepada abang-abang 125z tu jangan dok pelekeh sangat dinamik tak laju sebab kita rider banyak berbeza tapi kalau fly tiada beza...keh3.

SUBSCRIBE lah channel kami
lebih banyak video http://pelesitselatan.blogspot.my