Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Pasangan Kekasih Kini


Aku penah gak mcm ni . 
Awek aku tanya 'B yg mane?' 
'B dah bunuh brape?'
'B dah mati ke blom?'
'B kuasa dia mcm mane?'
'B layan la syg' 'Bbbbbbbbbbbbb' 
Aku jawab : 'baik kau diam sebelum aku selit kau bawah meja ni aku tengah war' 
Lalu beliau melakukan carian cerita korea hehe...

Kadar Baru Harga Ketum Di Malaysia

Persatuan peniaga-peniaga tegar ketum di Malaysia telah bersepakat akan menaikan harga ketum di seluruh Malaysia, ini adalah tindak balas dari kenaikan harga minyak.

Kadar baru harga ketum di malaysia mulai 1 FEB 2017
K.lumpur rm 12.00 seliter
Perlis rm 7.00 seliter
Kedah rm 7.00 seliter
Kelantan rm 15.00 seliter
N.sembilan rm 12.00 seliter
Melaka rm 12.00 seliter
Johor rm 13.00 seliter
Perak rm 7.00 seliter
Terangganu rm 7.00 seliter
Selangor rm 12.00 seliter
Pahang rm 12.00 seliter
P.pinang rm 7.00 seliter
Sabah dan sarawak bebas dari ketum..

Berkuatkuasa pada pukul 12 A.M 1 FEB 2017

Haraf maklum
Gambar Sekadar Hiasan

Saudara2ku....
Jgn risau pasal ⛽minyak naik ni. bersabarlah ..  😄sekejap aje tu. bila kereta tu dah jalan  🚗💨💨💨 nanti minyak tu akan turun ⤵sedikit demi sedikit 😅😅😅

Nenek Hartawan



Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Abu pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.

Nenek : "Abu, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek..."

Abu : "Jangan cakap macam tu, nek..." (Tapi dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung... dapat pulak harta pusaka nenek).

Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek."

Abu : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun nenek? Abu tidak pernah tahu?"

Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya."

Abu : "?????"#@$%@$#@$%@%$@#@#$#@$@$@#$@$&*&

Dreber Jam Tersepit



Ada sekali tu ketua kampung orang asli telah dihadiahkan jam dinding oleh pihak tentera kerana menolong mereka dalam operasi. Alangkah bangganya ketua orang asli tersebut bila jam tersebut digantungkan di depan pintu rumahnya dan orang kampung sering datang melihat jam tersebut seolah-olah barang hiasan kerana mereka pada masa tu tak tahu bagaimana menggunakan jam untuk melihat waktu. Suatu hari anak ketua kampung tersebut memberitahunya yang jarum jam tu telah berhenti bergerak. Masa tu punyalah ramai anak buah dia kat halaman rumah sedang melihat jam tersebut.Maka ketua kampung tu pun konon nak tunjuk terrorlah lalu dia pun menurunkan jam tersebut dari tempat penggantungan dan membelek-belek jam tersebut depan belakang. Beliau ternampak tempat bateri jam tersebut dan telah dengan tidak sengaja terkuis bateri itu terkeluar dari tempatnya.Entah macam mana ada pulak bangkai seekor cicak di celah-celah tempat bateri tu...beliau pun dengan bangganya memberitahu kepada anak-anak buahnya. "OOOO...patutlah tak jalan. Drebarnya mati tershepittttt....!!" Hahahahhahaha

Aiman Tino Punya Penangan

 Aiman Tino Punya Penangan kesian kakak, jilake punya adik. Mesti adik dia minat dekat Hyper Act kot. Sila meninggal terus....Kah3 Kah3 Kelakargila!

Sembang Deras Jidon

Sembang ja deras last-last apa yang jadi hahaha....moral of story jangan sembang deras dan jangan pandang rendah pada moto yang berkuasa rendah. Kah Kah Kah !

Aligator Di Kelantan

..disaat air banjir mulai menaiki beberapa kawasan bandar di Kelantan..beberapa pelancong asing mulai bimbang tentang kehadiran 'Aligator' di kawasan banjir di tempat penginapan mereka apabila mendengar ramai penduduk menjerit dan menyebut kehadiran reptilia ganas itu..

Mcm dalam filem rogue

..selepas diselidiki mereka dapati bahawa terdapat kekeliruan mengenai haiwan itu dengan amaran penduduk sekitar yang menjerit dengan laungan;..

.."..alih keto..!!..alih keto..!!.." (aligator!!..aligator!!)..

😂😂😂😂😂😂

Suami Kedekut dan Mr Pilot

Sepasang suami isteri, dah lama kahwin tapi tak ada cahaya mata. Si suami teramat lah kedekut, bukan setakat taik idung masin, Taik mata pun masin gak.. Salah satu xtvt tahunan mereka ialah mengunjungi satu pameran udara.
Tahun pertama, si isteri nak sangat naik sebuah pesawat ringan. Pergilah mereka berjumpa dengan pilot pesawat tu. ‘Encik, berapa saya kena bayar untuk menaiki pesawat ni?’ tanya si suami
‘Tak mahal encik, cuma RM50 untuk satu pusingan’ jawab pilot tu.
‘Uuiishh…mahalnya, tak jadi la saya nak naik’ jawab si suami lalu menarik tangan Isterinya berlalu dari situ.
‘Alaa… abang ni, RM50 pun nak berkira, Setahun sekali je bang, dah lama saya nak naik pesawat cam tu’ rayu si isteri dengan nada manja dengan harapan si suami akan ubah fikiran. ‘Jgn nak ngada2, RM50 tu banyak benda lain kita boleh beli’ Kecewalah si isteri atas sifat kedekut suaminya. Buka! nnya tak mampu,dlm bank melambak lagi duit dia.
Tahun kedua, mereka pergi lagi. Si isteri sekalilagi memujuk Suaminya untuk menaiki pesawat tu. Berjumpa lah mereka dengan pilot tu, pilot yg sama tahun lepas. Tapi kali ni, bayaranya dah jadi
RM80… Apa lagi sekali lagi kecewa lah si isteri tadi.
Tahun ketiga, mereka Pergi lagi… Si isteri tadi awal2 lagi dah pujuk si suami untuk menaiki pesawat ringan tu. ‘Baiklah, kalau bayaranya kurang dr RM30, kita naiklah’kata suami yang membuatkan si isteri menarik muka masam krn dia tahu bayarannya pasti akan meningkat lagi tahun ni.
Mereka menuju ke pesawat yang sama cam tahun lepas dan jumpa ngan pilot yang sama juga. Seperti yang dijangkakan, bayaranya dah jadi RM100. Segeralah si suami menarik tangan isterinya berlalu dr situ. Si pilot td yang kesiankan si isteri yang saban tahun mengimpikan untuk menaiki pesawat tu memanggil mereka semula.
‘Encik, berapa yang encik sanggup bayar?’ ‘Aku cuma nak bayar bawah RM30 ajer’jawab si
suami.
Setelah berfikir seketika, berkatalah si pilot tadi ‘Baiklah, Encik boleh naik pesawat tu dengan bayaran RM20 sahaja tapi dgn satu syarat’ Gembiralah si suami tadi, RM20 ajer ‘tapi apa syaratnya’
‘semasa di udara, encik dan isteri encik tak boleh Mengeluarkan satu suara pun.. Kalau bersuara juga, saya akan kenakan bayaran RM10 bagi setiap perkataan yang keluar dari mulut encik atau isteri encik’
jawab pilot td sambil tersenyum.
‘Baiklah saya setuju’ jawab si suami dengan yakin bolehnya. Maka, naiklah mereka akan pesawat tu… Pilot tadi pun ada niat lain sebenarnya. dia nak ajar si suami yang kedekut tadi. Dia pun buat lah aksi2 acrobatik yang diakui membahaya.
Macam2 aksi dia buat, tapi hairan gak dia sbb suami isteri yang duduk kat belakang dia tak menjerit pun. Dia cuba lagi buat aksi2 yang merbahaya, berpusing2 pesawat tu, tapi still senyap gak. Setelah muslihat dia tak berjaya, pilot tu pun mendaratkan lah pesawat dia.
Rasa rugi pulak sbb cuma boleh dpt RM20 ajer. Bila dah mendarat, Cuma si suami yang turun dari pesawat
tu.
‘Ehh? mana isteri encik?’tanya pilot tu terkejut. ‘Dia dah jatuh masa kau pusing2 pesawat tadi’
‘Hahh apasal tak cakap’ ‘Kalau aku cakap nanti kena tambah bayaran lak’ jwb si suami Sambil menghulurkan RM20 kepada pilot td dan terus berlalu…
Moralnyer..: Carilah suami yang mengasihi isterinya dan tidak terlalu berkira

Ketat

Teruna: Arghhh.. ketatnyer… jenuh ni..
Dara: xkan ketat sgt kot.. tekan le kuat ckit…
Teruna: Ketat giler ni… apa u wat… jenuh i tekan…
Dara: Apalah u ni… tu pun xleh nak wat.. td kata hebat sgt… mana kelakian u…?
Teruna: u main prananlah sama… mana leh i sorg jer… u tolak k.. i tekan…
Dara: yele2… i tolak ni… argh… sakitnya…
Teruna: Sakit sikit je… klo kita wat sama2.. mesti sempoi nyer.. kita wat sama2 k
Teruna/dara: tolak…tekan…tolak..tekan..tolak..tekan..
Teruna: Fuhhh.. kan i kata mesti berjaya nyer.. amacam best x?
Dara: maunyer x… berjaya jugak buka pintu ni… lama lagi dlm ni.. mau pengsan i..
Akhirnya dapatlah truna dan dara kluar dara bilik stor setelah terkurung slama 10 minit akibat dipermainkan rakan setugas.
p/s: haaa dlm kepala tuh dah pikir lain dah tu kan kan?

Superman Highway! Kawasaki Ninja vs LC135 vs 125z



Superman Highway! Kawasaki Ninja vs LC135 vs 125z

Superman highway, pemanduan gila-gila menjadi kegemaran rempit Malaysia hehe, fly fly tanpa rasa melekit..Awesome! Jangan lakukan aksi ini dirumah kerana......bapak anda akan bakar moto :)

Sila subcribe channel youtube kami utk lebih banyk video menarik
layari juga blog kami http://pelesitselatan.blogspot.my/

Sprint Test RXZ



Tengok pikap gila rxz ni. Agak-gak korang la yang mana menang? hehe rindu pada rxz abam dulu-dulu. Rxz still the boss walaupun dah lama.

lebih banyak video menarik di http://pelesitselatan.blogspot.my/

Dinamik Vs 125z, Dinamik Menang!!


Dinamik Vs 125z, Dinamik Menang!! so kepada abang-abang 125z tu jangan dok pelekeh sangat dinamik tak laju sebab kita rider banyak berbeza tapi kalau fly tiada beza...keh3.

SUBSCRIBE lah channel kami
lebih banyak video http://pelesitselatan.blogspot.my