Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Penjual Telur Terlampau

Penjual Telur Di sebuah pasar tradisional.

Pembeli: "Dik, telur sekilo berapa?"
Penjual: "Telur ayam atau telur itik?"
Pembeli: "Telur ayam."
Penjual: "Telur ayam biasa atau ayam kampung?"
Pembeli: "Ayam biasa."
Penjual: "Yang tempatan atau yang import?"
Penjual: "Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?"
Pembeli: "Yang Ipoh lah..." (Sambil terlihat kesal).
Penjual: "Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?"
Pembeli: "Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?"
Penjual: "Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.

Anda Stress ? -- Jom Uji Stress Anda.

Baca dahulu.........sebelum terus tgk gambar..

Gambar dilampirkan ini adalah satu bahan yang digunakan untuk
satu kajian STRESS, di hospital St Marry, Birmingham, London..

Lihat kedua dua dolphin yang melompat dari air tersebut,
kedua dua dolphin tersebut sebenarnya serupa,
penyelidik mendapati, jika seseorang itu mendapati kedua dua dolphin tersebut berbeza, bermakna ia telah stress,
lagi banyak perbezaan dilihat, lagi berat stress yang ada pada mereka.

Jadi sesiapa yang melihat terlalu banyak perbezaanya,
1) Dinasihatkan kemas barang,
2) Shutdown komputer
3) Balik untuk berehat....



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v





hahahahahahaha....

Pemandu teksi

Dalam sebuah teksi yg menuju ke bandar, seorg penumpang ingin
bertanya kpd pemandu teksi tersebut. Lantas dia menepuk bahu pemandu
teksi dgn perlahan. Tiba-tiba pemandu teksi itu menjerit dan tak
dapat mengawal kenderaannya dan hampir melanggar sebuah bas. Nasib
baik teksi itu sempat berhenti. Untuk beberapa ketika suasana sepi,
kedua-duanya cemas.

Kemudiannya pemandu teksi berkata,.. “Hei … awak jangan buat
macam tu lagi tau. Awak buat saya takut. Penumpang itu minta maaf
sambil berkata, “Saya tak sangka awak takut macam tu sekali. Saya
cuma tepuk bahu awak je.” Pemandu itu menjawab, “Maaf Encik,
sebenarnya hari ni adalah hari pertama saya bawak teksi … sebelum
ni dah 25 tahun saya bawak kereta jenazah…..paham2 jer lah ye…

Button tingkat 1

Dari tingkat 7 nak turun tingkat 1 ...hahaha!!

Club Asteria 21/2/2011 cashout USD305.00 = RM 1067.50 Syukur!

Hi semua apa khabar dh seminggu saya balik kampung sbb tu blog tak ter updated, 2 hari lepas buka akaun club asteria dan wow tgk ada USD 305.00 cashout terus, arini 21/2/2011 terima email dari alertpay, duit dah masuk..wahhhh gumbira rasanya ati...balik kg dh abis byk duit...terubat lah poket saya..korang tgk contest atas tu masih lagi berjalan, sape menang dpt hadiah k..

nie bukti email saya minggu nie

Amacam ok x? sape nak bagi setiap mggu duit kat korang, alhamdulilah 2 bulan aku dengan club asteria rezeki mencurah2...lepas nie baru blh pikir apa nak beli..skrg nie saving dulu lah..Berminat boleh layari


http://www.jutawanasteria.com

Pertandingan menghantar bahan lawak!



Location Facebook fan Kelakargila !!!!

Created By


hadiah pertama rm50
hadiah kedua RM30
hadiah ke3 RM10

(pembayaran bank in- akan diumumkan pada 1/3/2011 atau bila masa sesuai)

syarat-syarat senang pertandingan.

-Pertandingan bermula 20/2 dan berakhir 28/2 (hanya 8 hari shj)
-Bahan lawak adalah bebas, sama ada gambar, cerita, cerita pendek, petikan apa2 shj, janji lawak!
- Bahan lawak mestilah di post di fan kelakargila!!! dimana ada suka, Discussion, photo, wall.
- Bahan lawak mestilah belum pernah dipost di blog http://www.kelakargila.blogspot.com/ (sila gunakan search di blog utk mencari sama pernah atau belum dipost)
-Pemenang diadili berdasarkan like atau comment ( minimum 10 comment atau like keatas)
-Sila ajak kawan2 anda like kelakargila.

lawak-lawak juga siapa menang dapat hadiah. 8 hari je pun rm50.Sape nak cepat la eh..

*** ini adalah cubaan pertama contest kelakargila!!!!, kalau berjaya dan takde masalah, byk lagi contest2 menarik akan datang lagi***

Sabun cap Marzuki...


Pak Abu dengan henfon harijadi.

"Lagi lama bapak cakap lagi banyak bapak kena bayar". Asyik sungguh Pak Abu mendengar penjelasan dari anak bongsunya tentang cara-cara nak guna henfon.

"Ooo...jadi bapak kena kurang cakap la kalau nak jimat duit ye," balas Pak Abu sambil angguk-anggukkan kepala di depan anak bongsunya tanda faham. Pak Abu happy sangat bila dapat henfon hadiah harijadi ke 70nya dari anak sulong kesayangannya yang berkerja di kota.

Pak Abu tercongak-congak cuba mengingati panduan membuat panggilan yang diajar anak bongsunya. Di dailnya nombor anak sulung satu demi satu dan tekan SEND. Seketika kemudian anak sulongnya menjawab..

"Hello! Hello...bapak ke tu?" Namun Pak Abu tak jawab sepatah. Di biarkan lama jugak anak sulongnya memanggil-manggil sebelum Pak Abu menjawab ringkas.

"Osman, ni bapak ni, bapak tak buleh cakap nanti kena bayor lebih, apa kate kamu cakap aje bior bapak dengar ok Man ok..!". Kemudian Pak Abu terus diam dan jauh di kota anak sulong Pak Abu hairan dengan perangai bapaknya yang buang tebiat pakai telefon tapi tak mau cakap.

handphone zaman akan datang..ada berani beli?

[STORY] Interview cik katak, cik kerang, cik kumbang dan cik piggy

Berapa? Dua ratus ringgit??!!!

Seorang gadis, hitam manis, duduk di sebuah bar...

"Hai, boleh saya belanja anda minum?", tawar seorang laki-laki mudamenghampirinya.

"Apa? Ke hotel?", teriak si gadis.

"Bukan, bukan. Jangan salah paham. Saya hanya mahu belanja minum..."

"Kau meminta aku menemanimu ke hotel?" teriak si gadis lebih keras.Merasa ditolak, dengan perasaan malu, laki2-laki muda itu beredar dan duduk disudut ruangan.

Semua orang di bar memandang laki-laki itu dengan sinis dan mencebir.

Beberapa minit kemudian, si gadis menghampiri si laki-laki muda itu."Maafkan saya. Saya sedang menyamar. Sebenarnya, saya adalah seorangmahasiswa psikologi yang sedang mempelajari tingkah laku manusia ketikamenghadapi situasi yang tidak dikehendakinya."

S ilaki-laki menatap perempuan itu dengan dingin. Kemudian berteriak denganamat kuatnya, "Berapa? Dua ratus ringgit??!!!?"

Bluetooth Bapak Lu!

Sudah enam bulan Azman tak pegi shopping semata-mata nak himpun duit beli handphone baru. Maka hari ini tercapailah cita-cita Azman untuk memiliki handphone Nokia yang boleh serba serbi itu. Di beleknya handphone kesayangan sambil menekan butang keypad. Bila tiba pada pengaktifan Bluetooth, maka Azman berfikir apakah nama yang sesuai untuk diberikan kepada identiti Bluetoothnya, maka tanpa berfikir panjang Azman menaip "Lancau Bapak Lu!" sambil tersenyum happy.

Satu hari, Azman pegi ke kedai hanphone untuk donlod lagu terbaru, sampai ke kedai Azman terus memesan 20 lagu untuk di donlod ke dalam fonnya. Taukey kedai terus suruh Azman ON kan Bluetoothnya, maka setelah di ON, taukey kedai pun semacam tak percaya terus tanya Azman.

"Ini Lancau Bapak Lu ka" Taukey tanya Azman sambil tunjuk pada handfon Azman.

"Bukan ini handphone gua baru beli" Azman jawab sambil pandang muka taukey kedai semacam jer.

"Wa tau, wa tanya ini Lancau Bapak Lu, lu punya nama ka" Taukey ulang sekali lagi.

Azman terus hilang sabar, di hempuknya muka taukey kedai dengan henfonnya sambil kata...naah amik lancau bapak kau. Taukey terkejut beruk sambil kata "Ini macam punya olang pun ada ka, haiyaa"

Azman belah balik rumah tak jadi donlod.

 ni baru blue tooth hahaa....

RM782 Dapat Minggu nie 04/02/11, 14 x Cashout

Bukan nak kecoh, tapi cuma nak kongsi rezeki, sharing is caring!
Terkini duit Asteria masuk lagi minggu nie, Cashout 04/02/2011, rezeki setiap minggu.
USD 230 X 3.4 = RM782




Kenapa korang tak nak join? sebab korang tak yakin
Kenapa korang tak yakin? sebab korang tak paham
Anda seorang yang rugi kerana anda adalah orang yang terawal tahu tapi masih ragu2..

Downline saya baru join seminggu dah cashout USD100+ semalam. Asteria xde istilah sapa dulu dia untung,
Asteria nie sapa main besar dia dapat besar.

Asteria nie senang je.. 2 jenis pendapatan
1) Income Pasif (Duduk Diam Dapat Duit)
2) Income Aktif ( Menaja, yang nie rajin..rezeki mencurah2 le)

Modal? tak mahal, 2 je 1)USD10 = RM35 dan 2) USD20 = RM70
lain2 USD250,500,1000 hanya strategi nak cepatkan income mingguan korang, x wajib pun.


Untuk Sesiapa Yang Bekerja di Pejabat

Cerita NtahApeApeNtah Berangkai

Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi aturkan segalanya.
Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan outstation, awak pandai2 jaga diri nanti…
Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu, jadi mari kita habiskan masa bersama-sama….
Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu, jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen…
Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama…
Atuk (Boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh…
Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah
membatalkan outstation tu…
Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya..
Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase.
Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya kene pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk.
Atuk menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi
uruskan semuanya..
Wakakaka….penat aku nak taip lagi nie…