Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Ringkas, Padat dan Cepat

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi iaitu Siti, Seri, Murni dan Suri. Satu hari mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni serentak.
Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon. Siti pegi honeymoon ke Pulau Langkawi, Seri ke Pulau Tioman, Murni ke Pulau Kapas dan Suri ke Pulau Pangkor.

Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan,"nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. "Ringkas, padat dan cepat." panjang lebar Mak Minah memberiarahan pada anak2nya.
Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Siti yang bertulis 'Standard Chartered'. Tercari2lah kedua suami isteri niiklan Standard Chartered dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis "Besar, teguh dan peramah".. Bahagialah Si Siti rupanya..
Esoknya terima pula surat Seri yang bertulis 'Nescafe'. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis "Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir" Bahagialah Si Seri rupanya...
Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Murni bertulis KFC'. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis 'Hingga Menjilat Jari'... Bahagialah Si Murni rupanya...
Seminggu berlalu, tiada surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu... tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Suri dengan isi kandungannya "AIR ASIA". Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2tak tau nak senyum atau menangis.. Apa motto iklan itu...?? "7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON-STOP!!""

BURGER...

1. Soalan : Siapa yg mula2 buat burger? Org Melayu ke Org Putih?

Jawapan : Org Melayu le, kite yg mula2 buat Burger Dale (Begedil)


2. Soalan : Banyak2 burger, burger apa yg sekejap kat sini sekejap kat sana?

Jawapan : Burger Rack (Bergerak)


3. Soalan : Banyak2 burger, burger apa kalau kita pegang nanti melekat2?

Jawapan : Burger Tar (Bergetah)


4. Soalan : Banyak2 burger, burger apa yg boleh didengar?

Jawapan : Burger Ma (Bergema)


5. Soalan : Banyak2 burger, burger apa yg boleh mencederakan?

Jawapan : Burger Load (Bergelut)


6. Soalan : Banyak2 burger, burger apa yg boleh buat kau macam nak jatuh?

Jawapan : Burger Gar (Bergegar)


7. Soalan : Banyak2 burger, burger apa yg buat kite ketawe?

Jawapan : Burger Luck (Bergelak)