Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Dasar Penipu Besar

amir dikenali di kg dusun sebagai sorang yang suke bercakap bohong...sehinggakan satu hari..ibu amir meninggal dunia pun orang kampung tidak percaya bila diberitahu oleh amir...sampaikan amir menyuruh ayahnya menyampaikan berita kematian ini pun orang kampung masih tidak mempercayai...sehinggakan timbul satu keinsafan dari amir dan ayahnya kerana amir telah banyak menipu dan bercakap bohong dengan org kampung...

ayah :'amir marilah kita bertaubat..menyucikan diri..kita telah banyak berdosa''



amir: yerrlah ayah!!...sebelum bertaubat mari kita sucikan diri dgn menyelam
di sungai belakang rumah kita..


ayah:bagus juga idea kamu tue!!!!....


ayah : lalu si ayah pun menyelam lerr dulu....


amir : sambil nengok jam di tangan '' lame benor bapak haku nyelam nie...
dalam ati amir...."besar benor dosa bapak haku nie''


ayah : timbullah si ayah nie tadi dengan tercungap2....


amir :nape nyelam lamo benor...


ayah : sorylah amir...kawan haku ajak haku pegi minum kat warung tadi tue
yg lamo tue...(''dlm ati'' nasib baik klu tak malu aku kain aku
tersangkut kat ranting hehehhe)


amir : Oooo xpe la..skang giliran amir pulak....


ayah: aikk lamo benor si amir nie nyelam..dalam ati " banyak dosa dak amir
nie''


amir: timbul lah si amir nie dengan kepala berdarah..


ayah: ha!! nape ngan kepala ko tue amir...lama plak ko nyelam...


amir: tuelah ayah..minum kat warung tak bayor...org kg marah lorr tue yg
amir kena belasah nie...(''dalam ati''nasib baik klu tak malu aku tersalah
landing kena batu adehhh)....



moral!!! kalau dah dasar penipu tue tak boleh buang gak tabiat.....

No comments:

Post a Comment