Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Cemburu...

Kisah sebuah keluarga dengan dua orang anak kembar. Anak yang sulung bernama melati dan yang bongsu bernama seroja. Pak Mud dan isterinya, Mak Wook memang sayangkan kedua - duanya. Tetapi oleh kerana Seroja lebih comel dari kakaknya Melati, menyebabkan Pak Mud memberikan perhatian yang lebih kepada Seroja.

Perkara ini memang disedari oleh Melati. Oleh kerana termakan hasutan syaitan, Melati pun merancang untuk menghapuskan Seroja yang comel lote itu... Oleh kerana kedua kembar tersebut masih menyusu badan ibu mereka, Melati bertekad meletakkan racun pada payudara ibunya agar Seroja keracunan dan mati selepas menyusu badan ibunya.

Pada malam yang dinantikan, melati pun melaksanakan niat jahatnya. Akan tetapi.... pada keesokan paginya, sewaktu Melati bangun dari tidur, dia terkejut besar apabila mendapati
ayahnya pula yang meninggal dunia.....

2 comments:

  1. pegawai bahasa melayuMarch 14, 2010 at 9:53 PM

    nak buat cerita lawak tu agak-agak la.. kena ada logik, baru lawak original. Ni macam lawak budak tak berakal jer.. Takkan la baby da pandai merancang kejahatan...

    ReplyDelete
  2. pegawai bahasa melayuMarch 14, 2010 at 9:53 PM

    nak buat cerita lawak tu agak-agak la.. kena ada logik, baru lawak original. Ni macam lawak budak tak berakal jer.. Takkan la baby da pandai merancang kejahatan...

    ReplyDelete