Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Cara Mendapatkan Traffic dan Follower MUDAH dari Twitter!

Twitter merupakan salah satu website social marketing yang terkenal dan menerima lebih daripada 10 juta ahli baru setiap bulan. Ramai internet marketer yang lain menggunakan twitter sebagai sumber traffic untuk website/blog mereka.
Disini saya akan memberi anda cara-cara mendapat follower twitter yang banyak dalam masa yang singkat. Jika anda ada akaun twitter sila teruskan membaca, kepada sesiapa yang masih belum mempunyai akaun twitter sila dapatkan sekarang di www.twitter.com
Dengan bilangan follower yang ramai, anda boleh menghantar tweet kepada semua follower anda dan follower mereka. Kebiasaanya 3 tweet sehari sudah memadai. Kerana jika lebih ianya akan dianggap spam.
Anda perlu ada bilangan follower paling minumum 2000 orang sebelum mula menghantar tweet tersebut. Ikut kaedah bagaimana untuk menambahkan bilangan followers twitter anda.
Langkah Pertama :
Layari http://twittercounter.com/pages/100 . Disini anda akan diberi list pemegang akaun twitter top-100. Mereka semua mempunyai berjuta-juta follower. Pilih 10 orang dari list tersebut. Pastikan 10 orang ini mempunyai bilangan followers 20,000 – 30,000 orang atau lebih. Anda juga boleh pilih mengikut negara(by country).
Langkah Kedua :
Buka 10 tab dalam browser Firefox anda. Dalam setiap tab buka satu profile yang anda pilih dalam langkah pertama.
Langkah Ketiga :
Follow semua profile tersebut satu-persatu. Setiap kali anda follow mereka, akaun twitter anda akan berada di tempat pertama dalam list followers mereka. Oleh itu, sesiapa yang follow mereka (10 account tersebut) akan follow anda juga. Proses ini boleh berterusan seperti system matrix, followers mereka pun akan follow anda. Dan yang paling penting tweet anda akan dapat dilihat oleh followers mereka juga.
Langkah Keempat :
Selepas follow semua 10 profile tersebut tunggu selama 15 – 20 minit dan kemudian unfollow semua. Masa ini akan membolehkan kebanyakkan follower2 semua 10 profile tersebut follow akaun twitter anda. Tunggu selama 10 minit lagi dan follow mereka sekali lagi (seperti langkah ketiga)
Ini prosesnya :-
Follow 10 akaun —– (selepas 15-20minit)—–> unfollow—–(selepas 10minit)—–> follow sekali lagi.
Buat proses ini sebanyak 3 kali dan anda akan dapat lebih daripada 2000 follower dengan mudah!
Langkah Kelima (menjana $$) :
Sekarang anda mempunyai lebih daripada 2000 follower, seterusnya anda akan menghantar 3 tweet sehari kepada mereka semua mengenai website atau blog anda. Jangan hantar lebih dari 3 kali sehari kerana kebanyakkan mereka akan fikir anda sedang spam mereka dan mereka akan unfollow anda. Setiap kali anda update website atau blog anda tweet mereka.
Anda boleh membuka lebih banyak akaun twitter dan menambah lagi bilangan followers.
Lebih ramai followers = lebih banyak traffic website / blog anda dapat = lebih banyak income $$
TIPS : Untuk tweet dengan lebih mudah, sila download tool ini – www.Fleck.com . Ia adalah tool mudah yang akan berada dalam browser anda. Klik je icon fleck dan anda boleh tweet post blog/website anda dengan mudah!

credit to http://www.netkarim.net/blog

Wasiat Nenek Ani

Ada sorang tua, nama dia Nenek Ani. Dia terlantar di hospit! al kerana sakit jantung, ... .

Keadaannya semakin ari semakin t eruk. Ani dah tak tau apa nak buat lagi. So suatu hari tu dia panggil Pak Din untuk bacakan doa untuk Nenek Ani. Tapi semakin dibaca, semakin teruk sakit orang tua tu. Sampai terketar-ketar dan termengah-mengah kerana terlalu sakit.

Nenek Ani dalam keadaan tak berdaya tu memberikan isyarat meminta pen dan kertas. Ani memberikan pen dan kertas kepada neneknya. Dengan sisa-sisa tenaga yang ada, Nenek Ani menulis dan memberikan kertas itu kepada Pak Din.

Pak Din menganggap tak baik membaca wasiat di hadapan Nenek Ani sebelum Nenek Ani meninggal. Jadi dia pun masukkan kertas tu ke dalam poketnya. Tak lama kemudian Nenek Ani pun meninggal dunia. Selepas seminggu kematian Nenek Ani, Pak Din pun datang ke rumah Ani, dengan memanggil semua sanak saudara Nenek Ani, tujuannya tak lain dan tak bukan untuk menbaca wasiat dari nenek tersebut

Pak Din pun berucap, menyatakan kesedihannya atas kematian Nenek Ani, dan di akhir ucapan itu Pak Din mengajak Ani dan saudara ! mara membaca wasiat itu bersama-sama, yang antara lain isi itu ialah... ... ... ... .

"Din, ... . kau janganlah berdiri di atas wayar oksigen aku tu"

Balasan perepmpuan yang kerek

Balasan perepmpuan yang kerek

Ada sorang mamat tu masuk ke dalam lif untuk naik ke tingkat lapan sebuah bangunan.

Sampai tingkat satu, tetiba je masuk sorang awek cun lagi bergaya lalu menyembur perfume ke tubuhnya."Ini perfume mahal tau..jenama Beverly Hills, RM400 sebotol," katanya angkuh. Bengang giler mamat tu.

Sampai tingkat tiga, masuk lak sorang mak datin juga menyembur perfume ke tubuhnya. "Perfume Vecinza dari Itali, RM1000 sebotol tau," kat mak datin tu lagi angkuh berbanding awek cun tadi. Lagi lar menyampah giler mamat tu.

Sampai je tingkat lapan, pintu lif pun terbuka dan mamat tu sedia lar nak keluar dari lif. "Proootttt!! ! Sebelum keluar mamat tu sempat mengeluarkan "gas aslinya" dalam lif tu.

"Telur rebus kedai mamak. Tak mahal, lima puluh sen sebiji jer..,"kata mamat tu selamba lalu berjalan meninggalkan kedua pompuan kerek yang mula termuntah dalam lif.

Tiga Orang Pesalah

Tiga lelaki, seorang ahli falsafah.. seorang pakar matematik dan seorang pelawak ditangkap atas kesalahan mengendap itik buat projek...
Lalu hakim berkata..
"kamu boleh menanyakan satu soalan kepada ku.. kalau aku dapat menjawab.. kamu akan ditahan di penjara.. tapi kalau aku tidak dapat menjawab... kamu akan dibebaskan..
Ahli Falsafah mula berkata..
"Saya mahukan Yang Arif membawa sebuah buku falsafah yang lengkap dari Socrates.. Jika Yang Arif berjaya membawanya.. saya rela dihukum...".
Lalu Hakim mengarahkan pekerjanya pergi mencari buku yang diperkatakan. . lalu buku itu di berikan kepada ahli falsafah untuk di sahkan...
"Ya benar sekali ini lah bukunya yang Arif..."
Lalu Ahli Falsafah dipenjarakan. ..
Kemudian giliran pakar matematik mengajukan pertanyaan.. .
"Cuba jawab 1253*254-45557+ (5454*25451) dalam masa 5 saat..".
Samb! il menekan kalkulator dengan pantas.. Hakim memberikan jawapannya.. da n ternyata tepat..
Lalu Pakar Matematik pun dipenjarakan. .
Giliran terakhir pergi kepada pelawak..
"Berikan saya sebuah kerusi yang mempunyai 7 lubang ditempat duduknya!". kata si pelawak..
Apabila kerusi disediakan.. pelawak itu duduk dan tiba-tiba melepaskan kentut yang kuat..
Lalu dia berdiri dan bertanya kepada Hakim..
"Yang Ariff.. dari lubang mana kentut saya tadi keluar?"
Setelah membelek kerusi dan melihat lubang yang berada tepat dibawah punggung si pelawak tadi..
hakim berkata...
"Kentut mu keluar dari lobang yang ketiga dari sebelah kanan ini..".
"Salah!!!" Sebenarnya kentut saya dari lubang punggungku ini !!!".
Pelawak itu kemudian dibebaskan..