Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Bluetooth Bapak Lu!

Sudah enam bulan Azman tak pegi shopping semata-mata nak himpun duit beli handphone baru. Maka hari ini tercapailah cita-cita Azman untuk memiliki handphone Nokia yang boleh serba serbi itu. Di beleknya handphone kesayangan sambil menekan butang keypad. Bila tiba pada pengaktifan Bluetooth, maka Azman berfikir apakah nama yang sesuai untuk diberikan kepada identiti Bluetoothnya, maka tanpa berfikir panjang Azman menaip "Lancau Bapak Lu!" sambil tersenyum happy.

Satu hari, Azman pegi ke kedai hanphone untuk donlod lagu terbaru, sampai ke kedai Azman terus memesan 20 lagu untuk di donlod ke dalam fonnya. Taukey kedai terus suruh Azman ON kan Bluetoothnya, maka setelah di ON, taukey kedai pun semacam tak percaya terus tanya Azman.

"Ini Lancau Bapak Lu ka" Taukey tanya Azman sambil tunjuk pada handfon Azman.

"Bukan ini handphone gua baru beli" Azman jawab sambil pandang muka taukey kedai semacam jer.

"Wa tau, wa tanya ini Lancau Bapak Lu, lu punya nama ka" Taukey ulang sekali lagi.

Azman terus hilang sabar, di hempuknya muka taukey kedai dengan henfonnya sambil kata...naah amik lancau bapak kau. Taukey terkejut beruk sambil kata "Ini macam punya olang pun ada ka, haiyaa"

Azman belah balik rumah tak jadi donlod.

 ni baru blue tooth hahaa....