Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Panduan selesaikan masalah ym (yahoo messenger ) tak nampak tulisan.



Masalah ym tak nampak tulisan (text) bila kita chat memang merumitkan dan amat2 meyusahkan hidup, perkara ini terjadi kepada aku sendiri, sebab tu aku berkongsi panduan yang terbaik utk anda. Akhirnya dapat juga panduan yang betul2 selesaikan masalah ini, dulu macam2 cara aku cuba install uninstall semua dh, tukar text colour x menjadi2..rasa mcm nak format pun ada pc, tapi last2 terjumpa juga panduan terbaik nie.

ianya bersangkutan scripting dan lazimnya YM selalu "sangkut" pada Security Internet Zones. Cuba begini:


  • Press Win+R > taip --> regedit <-- hit Enter.
  • Navigate ke --> HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Internet Settings\Zones
  • Expand folder Zones > pastikan hanya terdapat 5 default sub-folder yang bermula dari 0 hingga 4. Delete lain-lain sub-folder, cthnya, jika dibariskan sebegini:

Quote
L
0
1
2
3
4

  • Delete L.
  • Reboot dan cuba guna YM.
sila kongsikan pada member2 yang mempunyai masalah..jgn lupa share link kelakargila !!!

No comments:

Post a Comment