Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Luahan Pakwe Kuala Sepetang

Seperti yang kau tau nama aku Isnin bin Selasa... .adapun aku dilahirkan
pada hari Khamis, sampai ke hari nie aku tak tau apesal bapak aku bagi
aku nama tue... maybe hari Isnin nie hari dier berkenal dgn bakal bini
dier merangkap mak aku kot... mana lah aku tau kisah cintan cintun
diorang nie... takde kuasa aku nak tau... baik aku cerita pasal aku..tak
gitu...
Dan untuk pengetahuan kau... seperti yg kau lihat... dan sememangnya
tidak dinafikan lagi... aku dilahirkan sehensem-hensem umat... kerana
itulah jugak... berebut awek merayu-rayu nak aku jadik pakwe diorang...
..siap ada listing lagik... tapi ada satu bende yang sedih... .setiap
kali awek yg kuar dgn aku mesti break selepas aku ajak diorang naik keta
aku... aku pun tak tau apasal..

Intan, awek cun yang aku jumpe masa aku nak beli ikan todak kat pasar
borong simpang, Taiping, Perak. Dier nie lain sket sebab aku dah janji
dgn diri aku... dier le awek aku yg paling last... .muktamad dah nie...
surat menyurat takkan dilayan... ..kalo intan tinggalkan aku... .cam
awek awek aku yg dulu... sumpah aku tak nak kahwin...

Bende yang aku nyampah tue jadik jugak..setiap kali keluar dating kat
Taman Tasik Taiping... Intan akan bersungut dan bersesungut kalau aku
bawak motor Kriss aku yang dah tak rupa macam Kriss dan jugak tak
bershape macam keris... macam macam dier komplen..dier tau aku keje
sebagai driver... takkan takde kete... bawaklah kereta awak tue..takkan
nak terperap kat rumah je... tak syok la naik moto... rambut berserabut
lar... muka cair lar... kain terselak lar... malu nanti orang tengok
lar... tak buleh nak seksi lar...

Tapi aku tak sanggup kerana aku tau kalau aku bawak dier naik kete
aku... sure itulah kali last aku akan jumpa Intan... Intan sure akan
mintak break or maybe menghaibkan diri terus... berdesing telinga aku
.... aku cakap kat dier... .baiklah... .esok aku akan datang naik kete
besar... jauh lagi besar dari kete mesedis... . Seperti yang ku
jangka..itulah kali terakhir aku berdating dgn Intan...

Intan terus menghaibkan diri... ..aku dah agak dah mesti terjadi
punyer... ... . cuma satu je yang aku! nak bagi nasihat kat korang-korang
semua ..especially depa yang pernah jadi awek aku... or bakal awek
aku...

Jgn korang pandang hina kat orang yang keje cam aku nie... .satu hari
nanti...

Ndak tak ndak korang kena naik jugak kereta aku nie... ..

Yang Benar
Pemandu Kereta Jenazah
Persatuan Khairat Kematian Kuala Sepetang