Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini melalui email dan melanggan kelakargila:

Delivered by FeedBurner

Pengembala Kambin Dan Wartawan

ada sebuah cerita menceritakan tentang seorang pengembala kambing...
pada suatu hari ada seorang wartawan dari majalah KAMBING ingin men"interview" pengembala kambing ini..
bermulalah cerita"~

wartawan : akum pakcik JAMES..!

pakcik JAMES : oh...wa'kum salam..dengan nada selamba dan macho itu~

wartawan : saya nie dari kompeni majalah KAMBING nak interbiew pakcik nie...

pakcik JAMES : yoko?? pasey apo???

wartawan : pasal kambing kambing pakcik lah..

pakcik JAMES : apo apo jolah...boring 2 hari..

wartawan : ha...nie nak tanya ni...kambing kambing nie pak cik bagi makan setiap hari???

pakcik JAMES : yang mana satu??? yang itam ker yang putih..tanya pakcik JAMES ilek aje..

wartawan:( dengan muka pelik menjawab) aahhh...ahh...yang itam..jawab wartawan..

pakcik JAMES : oh..pakcik bagi makan nasik sojuk jo...dengan selamba menjawab~

wartawan : yang putih??!

pakcik JAMES : SAMA lah ... makan nasik sojuk jugak...

wartawan : oh.. (muka pelik) camne dengan air? minum air baper banyak??!

pakcik JAMES : yang mana satu??yang itam ker yang putih??

wartawan : ahh ahh ahh...yang putih..

pakcik JAMES : oh..dalam 2 gelen air lah jugak...!

wartawan : yang itam??

pakcik JAMES :SAMA lah ... 2 gelen air lah jugak..!!

wartawan : (dah mula hangin) bagaimana dengan berak??

pakcik JAMES : yang mana satu??yang itam ker yang putih??

wartawan : yang PUTIH!!!

pakcik JAMES : yang putih tuu...berak agak banyak lah jugak...

wartawan: yeker?? yang HITAM???

pakcik JAMES : SAMA lah ... agak banyak lah jugak...

wartawan : (dah bengang) abih tuh!!! aper yang dibeza beza kan...saya tanya kambing itam dengan putih sama jer...aper perbezaan nyer yang SEBENARNYER!!!!

pakcik JAMES : ohh....apolah kau nie...kambing itam tu sebenarnye pakcik yang punyer..!!!~~~

wartawan :(muka paham sambil tersenyum) oh...ohhh..bistu kambing putih saper yang punyer??

pakcik JAMES :(dengan selamba) SAMA lah jugak .....pakcik punyer jugak..

wartawan : (berlari lari anak sambil menjerit dan menangis nangis!! )